Wiosenny quiche marchewkowy
zagłosuj teraz
Wraz z ładną pogodą mamy ochotę na łatwe i zdrowe przepisy na co dzień. Przedstawiamy Wam quiche, tym razem w wersji kwadratowej i z bardzo kolorową dekoracją :) Zawsze możesz go zmodyfikować i dodać warzywa, które lubisz najbardziej.
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.42Euros€ (0.57€/porcja)
Materiały
- kwadratowa forma (23x23 cm)
- pręty ręczne
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania55 min
- W misce ubić trzepaczką jajka + śmietanę + mleko + sól + pieprz + gałkę muszkatołową.
- Dodaj poszatkowaną (lub startą) marchewkę i wymieszaj.
- Umieść ciasto na wysmarowanej tłuszczem formie do pieczenia, odetnij nadmiar i wylej powyższy preparat na wierzch.
- Piec przez 30 minut w temperaturze 180ºC. Wyjąć z piekarnika.
- Na wierzchu ułożyć pokrojoną paprykę i pomidora oraz oliwki i piec przez kolejne 25 minut w temperaturze 180°C.
- Ostudzić i gotowe! Podawaj z sałatką i masz kompletny posiłek :)
Obserwacje
* Jeśli chcesz, aby spód był nieco bardziej chrupiący, wyjmij quiche z formy po upieczeniu i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut, ale tylko z termoobiegiem na spodzie.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!