Bezglutenowa tarta morelowa

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
55 min

Aby uzyskać owocowy, pyszny deser, który jest gwarantowany bezglutenowy, spróbuj tej tarty morelowej ;-) Co sprawia, że nie można się jej oprzeć? Bardzo obfity krem migdałowy, wykonany w wersji wegańskiej! Nie znajdziesz więc w tym deserze żadnych jajek, laktozy ani innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Okazja do wypróbowania nowych nawyków żywieniowych i zaoferowania kawałka tarty swoim alergicznym/nietolerancyjnym gościom :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 8.45 (1.06€/porcja)

Materiały

  • Forma do tarty 26 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
  • Wymieszaj suche składniki: proszek migdałowy, mąkę kukurydzianą, cukier kokosowy i sól.
  • Dodaj płynne składniki: śmietankę migdałową, mleko roślinne, puree z orzeszków ziemnych i kapkę rumu.
    Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Rozwiń ciasto francuskie i umieść w formie do pieczenia.
    Wlać roślinny krem migdałowy.
  • Przekroić morele na pół, usunąć pestki i ułożyć je na warzywnym kremie migdałowym.
    Lekko je docisnąć.

    Piec przez 45 minut w temperaturze 180°C.
  • Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej i posypać cukrem pudrem przed podaniem.

    Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+