Bezglutenowa tarta morelowa
zagłosuj teraz
Aby uzyskać owocowy, pyszny deser, który jest gwarantowany bezglutenowy, spróbuj tej tarty morelowej ;-) Co sprawia, że nie można się jej oprzeć? Bardzo obfity krem migdałowy, wykonany w wersji wegańskiej! Nie znajdziesz więc w tym deserze żadnych jajek, laktozy ani innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Okazja do wypróbowania nowych nawyków żywieniowych i zaoferowania kawałka tarty swoim alergicznym/nietolerancyjnym gościom :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 8.45Euros€ (1.06€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty 26 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania45 min
- Wymieszaj suche składniki: proszek migdałowy, mąkę kukurydzianą, cukier kokosowy i sól.
- Dodaj płynne składniki: śmietankę migdałową, mleko roślinne, puree z orzeszków ziemnych i kapkę rumu.
Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. - Rozwiń ciasto francuskie i umieść w formie do pieczenia.
Wlać roślinny krem migdałowy. - Przekroić morele na pół, usunąć pestki i ułożyć je na warzywnym kremie migdałowym.
Lekko je docisnąć.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180°C. - Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej i posypać cukrem pudrem przed podaniem.
Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!