Cakepops - halloween
zagłosuj teraz
Czy słyszałeś o Cake Pops? To po prostu mini ciasta, które można jeść jak lizaki :-) Bardzo oryginalny przepis, który zrobi wrażenie na gościach podczas deseru lub przekąski! A ponieważ Halloween jest tuż za rogiem, te smakołyki są przebrane w najładniejsze kostiumy. Jako dynia lub duch, które Cake Pops będziesz pożerać?
Składniki
15
Na ciasto :
Do polewy czekoladowej na CakePops:
Do dekoracji duchów:
Szacowany koszt: 3.06Euros€ (0.2€/porcja)
Materiały
- wałek, foremki do ciastek, piekarnik
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania20 min
Wymieszaj składniki (z wyjątkiem Nutelli) w podanej kolejności, na średnich obrotach.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Wysmaruj masłem formę do pieczenia i wlej ciasto.
Piec przez 20 minut w temperaturze 170°C.
Pozostaw do ostygnięcia.Pokrusz ciasto i wymieszaj z około 100 g Nutelli. Ilość Nutelli może się różnić w zależności od upodobań :-)
Uformuj kulki i odstawić do lodówki na 15 minut.
Rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund. Wymieszaj z mżawką oleju słonecznikowego, aby masa była bardziej plastyczna.
Zanurz patyczki w roztopionej pomarańczowej czekoladzie, a następnie wbij je w schłodzone kulki.
Wstaw do lodówki na kolejne 15 minut.Aby udekorować dynie:
Przykryj CakePops roztopioną pomarańczową czekoladą.
Umieść na wierzchu zielony cukierek (na przykład Tic-Tac® lub Carensac®).
Wstaw do lodówki na 15 minut.Aby udekorować duchy:
Dla drugiej połowy CakePops zrobimy duchy.
Rozwałkuj masę cukrową za pomocą wałka do ciasta.
Umieść foremki do ciastek na wierzchu, aby uzyskać okrągłe kształty.Aby udekorować duchy:
Dla drugiej połowy CakePops zrobimy duchy.
Rozwałkuj masę cukrową za pomocą wałka do ciasta.
Umieść foremki do ciastek na wierzchu, aby uzyskać okrągłe kształty.I gotowe!
Obserwacje
Jeśli chodzi o narzędzia kuchenne, będziesz potrzebować wałka do ciasta i okrągłych foremek do ciastek.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!