Dodatkowy fondant 3 ciasto czekoladowe
Ciemna czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada na deser w jednym cieście - to możliwe!) Odkryj nasz wyjątkowo pobłażliwy i rozpływający się w ustach przepis na ciasto z trzema kawałkami czekolady, dzięki czemu możesz cieszyć się trzy razy większą ilością na koniec posiłku! Całość spoczywa na biszkoptowym spodzie, który dodaje odrobinę chrupkości temu połączeniu. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku dla naszego przepisu, przetestowanego i zatwierdzonego przez cały zespół Ptitchef!
Składniki
Materiały
- 1 tortownica o średnicy 18 cm
- papier do pieczenia
- ok. 70 cm rodoidu
- 1 mikser
- 1 widelec
Przygotowanie
- Zmiksować masła i wymieszać z roztopionym masłem. Umieść masę na dnie formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i otoczonej rodoidem. Dobrze docisnąć i schłodzić przez 30 minut.
- Zagotować 63 ml mleka i 125 g śmietanki. Dodać białą czekoladę i mieszać, aż dobrze się połączy. Wymieszać 63 ml mleka z 5 g sproszkowanej żelatyny i wlać tę mieszaninę do rondla na średnim ogniu.
- Zagęścić masę, mieszając od czasu do czasu. Wylać masę na spód z herbatników i schłodzić przez 1 godzinę.
- Zagotować 63 ml mleka i 125 g śmietanki. Dodać mleczną czekoladę i mieszać, aż dobrze się połączy. Wymieszać 63 ml mleka z 5 g sproszkowanej żelatyny i wlać tę mieszaninę do rondla na średnim ogniu.
- Zagęścić masę, mieszając od czasu do czasu. Wyjąć tartę z lodówki. Za pomocą widelca zeskrobać powierzchnię kremu z białej czekolady. Wylać na niego masę z mlecznej czekolady i chłodzić przez 1 godzinę.
- Zagotować 63 ml mleka i 125 g śmietanki. Dodać gorzką czekoladę i mieszać, aż dobrze się połączy. Wymieszać 63 ml mleka z 5 g sproszkowanej żelatyny i wlać tę mieszaninę do rondla na średnim ogniu.
- Zagęścić masę, mieszając od czasu do czasu. Wyjąć tartę z lodówki. Za pomocą widelca zeskrobać powierzchnię kremu z mlecznej czekolady. Wylać na niego masę z ciemnej czekolady i chłodzić przez 1 godzinę.
- Możesz wyjąć ciasto z formy, delikatnie usuwając rodoïde i papier do pieczenia. Udekorowaliśmy go startą czekoladą!
Obserwacje
Ciasto z trzema czekoladami można dowolnie udekorować, ale my zdecydowaliśmy się zetrzeć na wierzch mleczną i białą czekoladę.
Jeśli wolisz, możesz zacząć od wylania mieszanki ciemnej czekolady, następnie mlecznej czekolady, a następnie białej czekolady.
To ciasto z trzema czekoladami jest zwykle przygotowywane z cuajadą zamiast żelatyny: do tego przepisu będziesz potrzebować półtorej saszetki cuajady (1/2 saszetki na warstwę lub 6 g na warstwę).
Aby uzyskać 63 ml mleka, łatwiej jest je zważyć: 63 ml = 63 gr.