Czekoladowe ciasto francuskie
zagłosuj teraz
Aby uzyskać szybki, łatwy, czekoladowy i lekko chrupiący deser, wypróbuj to tkane ciasto francuskie! Zaledwie 3 składniki wystarczą, aby przygotować ten przepis, wyjaśniony krok po kroku poniżej. Ciasto francuskie i tabliczka czekolady to wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania pysznego deseru lub przekąski. Upewnij się, że dodałeś żółtko, aby uzyskać złocisty efekt, taaaaaki!
Składniki
6
Materiały
- 1 pędzel
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
Rozwiń ciasto francuskie. Umieść tabliczkę czekolady na środku. Wytnij paski z każdej strony tabliczki zgodnie z liniami kwadratów.
Przytnij pozostałe dwa końce, aby dopasować je do długości tabliczki. Usuń ścinki. Złóż paski w kierunku środka, zachodząc na siebie od lewej do prawej. Posmaruj żółtkiem.
Wstaw do piekarnika na 15 do 20 minut w temperaturze 200°C.
I gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!