Génoise, łatwy przepis

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
50 min

Piękny biszkopt, do którego jesteśmy przyzwyczajeni we Włoszech (lepiej znany jako Pan di Spagna) :-)

Składniki

10

Materiały

  • Trzepaczka elektryczna
  • Tortownica o średnicy 26 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
  • Génoise, łatwy przepis - Przygotowanie krok 1Umieść jajka, sól, wanilię i połowę cukru w misce.
  • Génoise, łatwy przepis - Przygotowanie krok 2Ubijać z pełną prędkością przez 5 minut. Masa powinna spęcznieć i zgęstnieć. Dodaj drugą połowę cukru i ubijaj przez kolejne 1-2 minuty.
  • Génoise, łatwy przepis - Przygotowanie krok 3Przesiać mąkę do masy i delikatnie wymieszać z ciastem.
  • Génoise, łatwy przepis - Przygotowanie krok 4Wlać do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Génoise, łatwy przepis - Przygotowanie krok 5A teraz biszkopt jest gotowy!

Obserwacje

Biscuit génoise: nie należy mylić ciasta génoise z biscuit génoise, który jest przygotowywany w inny sposób.

Podstawowy przepis na wiele ciast: podobnie jak biszkopt, ciasto biszkoptowe doskonale nadaje się do przygotowywania ciast przekładanych.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: