Génoise, łatwy przepis
zagłosuj teraz
Piękny biszkopt, do którego jesteśmy przyzwyczajeni we Włoszech (lepiej znany jako Pan di Spagna) :-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 0.97Euros€ (0.1€/porcja)
Materiały
- Trzepaczka elektryczna
- Tortownica o średnicy 26 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
- Umieść jajka, sól, wanilię i połowę cukru w misce.
- Ubijać z pełną prędkością przez 5 minut. Masa powinna spęcznieć i zgęstnieć. Dodaj drugą połowę cukru i ubijaj przez kolejne 1-2 minuty.
- Przesiać mąkę do masy i delikatnie wymieszać z ciastem.
- Wlać do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz biszkopt jest gotowy!
Obserwacje
Biscuit génoise: nie należy mylić gâteau génoise z biscuit génoise, który jest przygotowywany w inny sposób.
Podstawowy przepis na wiele ciast: podobnie jak biszkopt, ciasto biszkoptowe doskonale nadaje się do przygotowywania ciast przekładanych.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!