Łatwe biszkopty
zagłosuj teraz
Chcesz zrobić charlotte na deser? Zrób ją od podstaw, aż po buduary! Dzielimy się naszym prostym przepisem, aby Ci pomóc ;-)
Składniki
15
Szacowany koszt: 0.4Euros€ (0.03€/porcja)
Materiały
- Torebka na ciasto
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania11 min
- Oddzielić białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier.
- Beza powinna mieć kształt tzw. ptasiego dzioba i być bardzo twarda.
- Dodaj żółtka i szybko ubijaj, aż dobrze się połączą. Nie ubijać zbyt długo.
- Przesiej mąkę do masy, a następnie wymieszaj ją szpatułką. Delikatnie wmieszaj mieszaninę do mąki.
- Rozłóż ciastka na blasze do pieczenia.
- Posyp herbatniki cukrem pudrem. Odczekać 2 minuty, a następnie ponownie posypać cukrem pudrem.
- Piec przez 11 minut w temperaturze 190°C.
- Teraz biszkopty są gotowe!
Obserwacje
Kształt:to zależy od Ciebie! W przypadku charlotte można wybrać okrągłe herbatniki do umieszczenia na dnie.
Przesiewanie mąki: ten krok jest niezbędny w tym przepisie. W przeciwnym razie będzie zbyt wiele grudek!
Nie masz rękawa cukierniczego? Odetnij róg woreczka do zamrażania i wlej masę! Jeśli chcesz pracować jeszcze bardziej precyzyjnie, możesz użyć rękawa do wyciskania ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!