Łatwe biszkopty

zagłosuj teraz
Desser
15 porcji
łatwe
31 min

Chcesz zrobić charlotte na deser? Zrób ją od podstaw, aż po buduary! Dzielimy się naszym prostym przepisem, aby Ci pomóc ;-)

Składniki

15

Materiały

  • Torebka na ciasto

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania11 min
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 1Oddzielić białka od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 2Beza powinna mieć kształt tzw. ptasiego dzioba i być bardzo twarda.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 3Dodaj żółtka i szybko ubijaj, aż dobrze się połączą. Nie ubijać zbyt długo.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 4Przesiej mąkę do masy, a następnie wymieszaj ją szpatułką. Delikatnie wmieszaj mieszaninę do mąki.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 5Rozłóż ciastka na blasze do pieczenia.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 6Posyp herbatniki cukrem pudrem. Odczekać 2 minuty, a następnie ponownie posypać cukrem pudrem.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 7Piec przez 11 minut w temperaturze 190°C.
  • Łatwe biszkopty - Przygotowanie krok 8Teraz biszkopty są gotowe!

Obserwacje

Kształt: to zależy od Ciebie! W przypadku charlotte można wybrać okrągłe herbatniki do umieszczenia na dnie.

Przesiewanie mąki: ten krok jest niezbędny w tym przepisie. W przeciwnym razie będzie zbyt wiele grudek!

Nie masz rękawa cukierniczego? Odetnij róg woreczka do zamrażania i wlej masę! Jeśli chcesz pracować jeszcze bardziej precyzyjnie, możesz użyć rękawa do wyciskania ;-)

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: