Magiczne ciasto czekoladowe
zagłosuj teraz
Tak, dobrze przeczytałeś: to ciasto jest magiczne! A dlaczego? Ponieważ wystarczy jedno przygotowanie i obrót w piekarniku, aby uzyskać deser o trzech konsystencjach: flan, krem i biszkopt! Odkryj sekret tego przepisu w naszych instrukcjach krok po kroku poniżej ↓ ↓
Składniki
8
Szacowany koszt: 2.47Euros€ (0.31€/porcja)
Materiały
- 1 mikser elektryczny
- 1 kwadratowa forma do ciasta 20 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania55 min
- Oddziel żółtka od białek. Ubij żółtka z cukrem białym i brązowym. Dodaj roztopione masło i dobrze wymieszaj.
- Do masy dodać kakao, mąkę i sól. Stopniowo dodawaj mleko, kontynuując ubijanie.
- Ubij białka na sztywną pianę i dodaj do masy. Mieszanka nie powinna być całkowicie jednorodna.
- Wlać ciasto do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze 150°C na ogniu statycznym przez 50-55 minut.
- Pozostawić do ostygnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej, a następnie schłodzić przez 2 godziny.
- I voilà, Twoje magiczne ciasto czekoladowe jest gotowe! Tak jak my, posyp kakao na wierzch i zetrzyj trochę czekolady lub posyp cukrem pudrem do dekoracji.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!