Pączki z winem na boże narodzenie
zagłosuj teraz
Pachnie świętami i wszyscy o tym wiemy! A czym są Święta bez Roscos de vino? Będziesz zaskoczony, jak łatwo je zrobić i jakie są pyszne! Gotowy?
Składniki
10
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Wlej olej do małego rondelka i podgrzej na średnim ogniu.
- Wsyp sezam (lub matalauva) i lekko podsmaż, aż poczujesz zapach sezamu.
Odstawić na bok i pozostawić do ostygnięcia. - Umieść mąkę w dużej misce i zrób małą bruzdę na środku.
Dodaj olej, który podgrzaliśmy wcześniej + nasiona sezamu. - Dodać resztę składników: + cukier + słodkie wino + anyż + startą skórkę z cytryny + cynamon
- Wymieszać za pomocą szpatułki. Gdy ciasto zacznie robić się zwarte, przenieś je na stół, aby wyrobić je rękami. Zwinąć w kulę.
- Rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta na grubość około 1 cm.
- Za pomocą noża lub szklanki wytnij kółka.
- Za pomocą szprycy do jabłek zrób mniejszą szprycę na środku.
Użyj resztek ciasta, aby zrobić więcej pączków. - Umieść je na blasze do pieczenia na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 170ºC do uzyskania złotobrązowego koloru.
- Gdy są jeszcze gorące, zaraz po wyjęciu z piekarnika, obtocz je w cukrze pudrze.
- Niech trochę ostygnie i gotowe! :D
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!