Sernik ze słodzonego mleka skondensowanego z kompotem z czerwonych owoców
zagłosuj teraz
Nie możemy się oprzeć przyjemnemu, miękkiemu, rozpływającemu się sernikowi na deser :-) Wykonany z mleka skondensowanego i zwieńczony kompotem z czerwonych owoców, ten super prosty przepis jest idealnym sposobem na zakończenie posiłku. Przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół, poniżej przedstawiamy nasz przepis krok po kroku:
Składniki
8
Sernik z mleka skondensowanego:
Kompot z czerwonych owoców :
Szacowany koszt: 8.52Euros€ (1.07€/porcja)
Materiały
- Forma o średnicy 18 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania40 min
- Umieść fromage frais, jajka, skórkę z cytryny i mąkę kukurydzianą w misce.
- Dodaj słodzone mleko skondensowane.
- Zmiksuj mieszaninę do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wlać do wysmarowanej masłem formy i piec przez 30 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z formy.
- Kompot z czerwonych owoców:
Umieść czerwone owoce, cukier i sok z cytryny w rondelku. - Podgrzewać na średnim ogniu, regularnie mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować przez 8 minut. Dodać mąkę kukurydzianą, dobrze wymieszać i zdjąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia.
- Podawaj kompot na wierzchu sernika lub obok niego. I voilà, sernik ze skondensowanym mlekiem jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!