Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka)

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
20 min

Nie ma prostszego przepisu na śniadanie niż te bananowe naleśniki! Wszystko czego potrzebujesz to 2 składniki: 1 banan i 2 jajka! Wystarczy je wymieszać, usmażyć na patelni i cieszyć się nimi w takiej postaci lub z pyszną polewą (syrop klonowy, dżem, owoce...). Nie ma lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia z uśmiechem lub przygotowanie deseru lub przekąski w mgnieniu oka ;-) Jest to również szybka i łatwa alternatywa dla osób jedzących bezglutenowo.

Składniki

4

Materiały

  • Maszynka do mielenia mięsa (opcjonalnie)
  • patelnia

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 1Posiekaj banana na kawałki i dodaj 2 jajka do rozdrabniacza do żywności.
    Jeśli nie masz rozdrabniacza, rozgnieć banana widelcem i wymieszaj z jajkami.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 2Jeśli masz rozdrabniacz, zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 3Na rozgrzanej, naoliwionej patelni, na średnim ogniu, wlej niewielką chochlę mieszanki. Gotuj przez 4 minuty, a następnie odwróć naleśnik.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 4Gotuj przez dodatkowe 2 minuty. Wyjmij naleśnik z patelni.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 5I gotowe, twoje bananowe naleśniki są już gotowe!

Obserwacje

Dodatki: nie wahaj się dodać wiórków czekoladowych lub szczypty cynamonu dla dodatkowej przyjemności!

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: