Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka)

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
20 min

Nie ma prostszego przepisu na śniadanie niż te bananowe naleśniki! Wszystko czego potrzebujesz to 2 składniki: 1 banan i kilka jajek! Wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać je razem, usmażyć na patelni i cieszyć się nimi w takiej postaci lub z pyszną polewą (syrop klonowy, dżem, owoce...). Nie ma lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia z uśmiechem lub przygotowanie deseru lub przekąski w mgnieniu oka ;-) Jest to również szybka i łatwa alternatywa dla osób jedzących bezglutenowo.


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.5 (0.13€/porcja)

Materiały

  • Maszynka do mielenia mięsa (opcjonalnie)
  • piec

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 1Posiekaj banana i 2 jajka w rozdrabniaczu do żywności.
    Jeśli nie masz rozdrabniacza, rozgnieć banana widelcem i wymieszaj z dwoma jajkami.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 2Jeśli masz rozdrabniacz, zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 3Wlać niewielką chochlę mieszanki na rozgrzaną, naoliwioną patelnię na średnim ogniu. Gotować przez 4 minuty, a następnie odwrócić naleśnik na drugą stronę.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 4Pozostawić do smażenia na kolejne 2 minuty. Zdjąć naleśnik z patelni.
  • Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka) - Przygotowanie krok 5Naleśniki bananowe są już gotowe!

Obserwacje

Dodatki: nie wahaj się dodać wiórków czekoladowych lub szczypty cynamonu dla dodatkowej przyjemności!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+