Szybkie bezglutenowe naleśniki (banany + jajka)
zagłosuj teraz
Nie ma prostszego przepisu na śniadanie niż te bananowe naleśniki! Wszystko czego potrzebujesz to 2 składniki: 1 banan i kilka jajek! Wszystko, co musisz zrobić, to wymieszać je razem, usmażyć na patelni i cieszyć się nimi w takiej postaci lub z pyszną polewą (syrop klonowy, dżem, owoce...). Nie ma lepszego sposobu na rozpoczęcie dnia z uśmiechem lub przygotowanie deseru lub przekąski w mgnieniu oka ;-) Jest to również szybka i łatwa alternatywa dla osób jedzących bezglutenowo.
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.5Euros€ (0.13€/porcja)
Materiały
- Maszynka do mielenia mięsa (opcjonalnie)
- piec
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Posiekaj banana i 2 jajka w rozdrabniaczu do żywności.
Jeśli nie masz rozdrabniacza, rozgnieć banana widelcem i wymieszaj z dwoma jajkami. - Jeśli masz rozdrabniacz, zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wlać niewielką chochlę mieszanki na rozgrzaną, naoliwioną patelnię na średnim ogniu. Gotować przez 4 minuty, a następnie odwrócić naleśnik na drugą stronę.
- Pozostawić do smażenia na kolejne 2 minuty. Zdjąć naleśnik z patelni.
- Naleśniki bananowe są już gotowe!
Obserwacje
Dodatki: nie wahaj się dodać wiórków czekoladowych lub szczypty cynamonu dla dodatkowej przyjemności!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!