Tarta czekoladowa
zagłosuj teraz
W Ptitchef uwielbiamy słodkie tarty, prawie tak samo jak czekoladę! Chcieliśmy więc upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, włączając oba te składniki do nowego przepisu ;-) Zabierzmy się do pracy nad naszą czekoladową tartą!
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.13Euros€ (0.52€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Piecz ciasto kruche przez 10 minut w temperaturze 180°C.
- Wymieszać jajko z cukrem.
- W rondelku rozpuść czekoladę w płynnej śmietance, aż masa będzie gładka.
- Dodać do masy jajeczno-cukrowej.
- Wlać masę do formy i piec przez 20 minut w temperaturze 150°C.
- Tarta czekoladowa jest już gotowa!
Obserwacje
Ciasto: tutaj użyliśmy ciasta kruchego. Możesz jednak zastąpić je innym ciastem według własnych upodobań!
Czekolada: ciemna, mleczna lub biała, wybór należy do Ciebie!
Tarta bez pieczenia: możliwe będzie usunięcie etapu "pieczenia" z tego przepisu. Pamiętaj jednak, aby nie dodawać żadnych jajek. Po prostu dodaj cukier do ganache i odstaw do lodówki na kilka godzin.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!