Tarta czekoladowa

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
35 min

W Ptitchef uwielbiamy słodkie tarty, prawie tak samo jak czekoladę! Chcieliśmy więc upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, włączając oba te składniki do nowego przepisu ;-) Zabierzmy się do pracy nad naszą czekoladową tartą!

Składniki

8

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
  • Tarta czekoladowa - Przygotowanie krok 1Przygotować ciasto kruche przez 10 minut w temperaturze 180°C.
  • Tarta czekoladowa - Przygotowanie krok 2Wymieszać jajko z cukrem.
  • Tarta czekoladowa - Przygotowanie krok 3W rondelku rozpuścić czekoladę w płynnej śmietance, aż masa będzie gładka.
  • Tarta czekoladowa - Przygotowanie krok 4Dodać do masy jajeczno-cukrowej.
  • Tarta czekoladowa - Przygotowanie krok 5Wlać masę do formy i piec przez 20 minut w temperaturze 150°C.
  • Tarta czekoladowa - Przygotowanie krok 6I oto, Twoja tarta czekoladowa jest gotowa!

Obserwacje

Ciasto: tutaj użyliśmy ciasta kruchego. Możesz jednak zastąpić je innym ciastem według własnych upodobań!

Czekolada: ciemna, mleczna lub biała, wybór należy do Ciebie!

Tarta bez pieczenia: możliwe będzie usunięcie etapu "pieczenia" z tego przepisu. Pamiętaj jednak, aby nie dodawać żadnych jajek. Po prostu dodaj cukier do ganache i odstaw do lodówki na kilka godzin.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: