Tarta migdałowo-gruszkowa, znana jako bourdaloue

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
55 min

Jeśli uwielbiasz gruszki, z pewnością nie mogłeś przegapić jednego z najbardziej klasycznych przepisów na ciasto francuskie: tarty Bourdaloue! Dodatek gruszek pozwoli ci zakończyć posiłek pyszną i owocową nutą. To idealny sposób na uniknięcie zbyt obfitego deseru ;-) Połączenie migdałów (sproszkowanych i wiórków) doda lekko chrupiącego smaku temu tradycyjnemu przepisowi.


Składniki

10

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Używając świeżych gruszek: można to zrobić gotując obrane gruszki we wrzącym syropie (1 litr wody + 200 g cukru) przez 15 minut.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+