Trufle w czekoladzie enrobées
zagłosuj teraz
Czy jest lepszy sposób na zakończenie świątecznego posiłku niż czekoladowe trufle? Ich wyśmienity, rozpływający się w ustach smak zachwyci kubki smakowe całej rodziny! To najłatwiejszy przepis w historii! I nie wahaj się poprosić najmłodszych o pomoc ;-) Wreszcie, jeśli chodzi o polewę, spróbuj czegoś innego! Kakao, wermiszel czekoladowy, kolorowe kulki... Jest tak wiele do wyboru! Jesteś gotowy? W takim razie zapoznaj się z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami, zdjęciami i filmem poniżej!
Składniki
20
Na około 20 trufli:
Do obtoczenia :
Szacowany koszt: 5.21Euros€ (0.26€/porcja)
Materiały
- 1 rondel
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Doprowadź śmietankę do wrzenia. Wlej śmietankę na czekoladę i dobrze wymieszaj.
Stopniowo dodawaj masło i dobrze je wymieszaj. Wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
Uformuj kulki w dłoniach z około 1 łyżeczki mieszanki.
Obtocz kulki w startym kokosie, gorzkim kakao w proszku, czekoladowym wermiszelu lub kolorowych perełkach cukrowych.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!