Trufle w czekoladzie enrobées

zagłosuj teraz
Desser
20 porcji
łatwe
1 h 10 m

Czy jest lepszy sposób na zakończenie świątecznego posiłku niż czekoladowe trufle? Ich wyśmienity, rozpływający się w ustach smak zachwyci kubki smakowe całej rodziny! To najłatwiejszy przepis w historii! I nie wahaj się poprosić najmłodszych o pomoc ;-) Wreszcie, jeśli chodzi o polewę, spróbuj czegoś innego! Kakao, wermiszel czekoladowy, kolorowe kulki... Jest tak wiele do wyboru! Jesteś gotowy? W takim razie zapoznaj się z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami, zdjęciami i filmem poniżej!

Składniki

20

Na około 20 trufli:

Do obtoczenia :

Materiały

  • 1 rondel

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min
  • Trufle w czekoladzie enrobées - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  • Trufle w czekoladzie enrobées - Przygotowanie krok 2Doprowadź śmietankę do wrzenia. Wlej śmietankę na czekoladę i dobrze wymieszaj.
  • Trufle w czekoladzie enrobées - Przygotowanie krok 3Stopniowo dodawaj masło i dobrze je wymieszaj. Wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
  • Trufle w czekoladzie enrobées - Przygotowanie krok 4Uformuj kulki w dłoniach z około 1 łyżeczki mieszanki.
  • Trufle w czekoladzie enrobées - Przygotowanie krok 5Obtocz kulki w startym kokosie, gorzkim kakao w proszku, czekoladowym wermiszelu lub kolorowych perełkach cukrowych.
  • Trufle w czekoladzie enrobées - Przygotowanie krok 6Wszystko gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: