Wegańskie brownie, bez jajek i mleka
zagłosuj teraz
Drodzy wegańscy przyjaciele, mamy dla Was pyszny przepis i coś nam mówi, że nie pozostawi Was obojętnymi ;-)
Składniki
8
Materiały
- kwadratowa forma 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania25 min
Rozpuść czekoladę i dodaj jedwabiste tofu. Dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj cukier, wanilię i mleko migdałowe. Dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj mąkę i proszek do pieczenia, a następnie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyłóż formę papierem do pieczenia (nie smaruj jej masłem, ponieważ nie używasz produktów mlecznych). Wlej masę i wyrównaj.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180°C.
A oto, twoje wegańskie brownie jest gotowe!
Obserwacje
Co to jest weganin? Najprościej rzecz ujmując, jest to osoba, która wyklucza wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego ze swojej diety. Oznacza to brak mięsa zwierzęcego, jaj i produktów mlecznych.
Wersja bezglutenowa: zastąp mąkę mąką kukurydzianą!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!