Włoskie tiramisu - przepis wideo!
zagłosuj teraz
Wybierz się w podróż do Włoch bez wychodzenia z kuchni! Dzięki PetitChef bądź najlepszy w pieczeniu tego klasyka: tiramisu!
Składniki
6
Przygotowanie
Zaparzyć 8,5 fl oz kawy, dodać łyżeczkę cukru i ostudzić.
Oddziel białka od żółtek. Wymieszaj żółtka z cukrem.
Dodaj mascarpone i delikatnie wymieszaj.
W innej misce ubij białka, aż utworzą szczyty.
Dodaj je do poprzedniej mieszanki. Następnie delikatnie wymieszaj szpatułką.
Zanurz paluszki ladyfinger w kawie, a następnie umieść je w foremce.
Gdy spód jest przykryty, rozsmaruj trochę kremu, tworząc warstwę. Posyp kakao w proszku i zetrzyj trochę czekolady na wierzch.
Następnie uformuj kolejną warstwę za pomocą paluszków ladyfinger zanurzonych w kawie. Na koniec rozprowadź ostatnią warstwę kremu mascarpone. Wygładź szpatułką. Odstaw do lodówki na całą noc.
Następnie posyp wierzch kakao i startą czekoladą, a Twoje tiramisu będzie gotowe do degustacji! Jeśli nie możesz czekać całą noc, aby skosztować tego wspaniałego deseru, pozwól mu odpocząć co najmniej 4 godziny w lodówce.
Arrivederci!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!