Włoskie tiramisu - przepis wideo!
zagłosuj teraz
Wybierz się w podróż do Włoch bez wychodzenia z kuchni! Dzięki PetitChef bądź najlepszy w pieczeniu tego klasyka: Tiramisu!
Składniki
6
Przygotowanie
- Zaparzyć 8,5 uncji kawy, dodać łyżeczkę cukru i ostudzić.
- Oddziel białka od żółtek. Wymieszać żółtka z cukrem
- Dodaj mascarpone i delikatnie wymieszaj.
- W innej misce ubij białka, aż utworzą pianę
- Dodaj je do poprzedniej mieszanki. Następnie delikatnie wymieszaj szpatułką.
- Zanurz paluszki w kawie, a następnie umieść je w foremce.
- Gdy spód jest przykryty, rozsmarować trochę kremu, tworząc warstwę. Posypać kakao w proszku i zetrzeć trochę czekolady.
- Następnie uformuj kolejną warstwę za pomocą paluszków zanurzonych w kawie. Na koniec rozprowadź ostatnią warstwę kremu mascarpone. Wygładź szpatułką. Odstawić do lodówki na całą noc
- Następnie posyp wierzch kakao i startą czekoladą, a Twoje TIramisu będzie gotowe do degustacji!
Jeśli nie możesz czekać całą noc, aby skosztować tego wspaniałego deseru, pozwól mu odpocząć co najmniej 4 godziny w lodówce.
Arrivederci !
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!