Włoskie tiramisu - przepis wideo!

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
30 min

Wybierz się w podróż do Włoch bez wychodzenia z kuchni! Dzięki PetitChef bądź najlepszy w pieczeniu tego klasyka: Tiramisu!


Składniki

6

Przygotowanie


  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 1Zaparzyć 8,5 uncji kawy, dodać łyżeczkę cukru i ostudzić.
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 2Oddziel białka od żółtek. Wymieszać żółtka z cukrem
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 3Dodaj mascarpone i delikatnie wymieszaj.
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 4W innej misce ubij białka, aż utworzą pianę
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 5Dodaj je do poprzedniej mieszanki. Następnie delikatnie wymieszaj szpatułką.
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 6Zanurz paluszki w kawie, a następnie umieść je w foremce.
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 7Gdy spód jest przykryty, rozsmarować trochę kremu, tworząc warstwę. Posypać kakao w proszku i zetrzeć trochę czekolady.
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 8Następnie uformuj kolejną warstwę za pomocą paluszków zanurzonych w kawie. Na koniec rozprowadź ostatnią warstwę kremu mascarpone. Wygładź szpatułką. Odstawić do lodówki na całą noc
  • Włoskie Tiramisu - przepis wideo! - Przygotowanie krok 9Następnie posyp wierzch kakao i startą czekoladą, a Twoje TIramisu będzie gotowe do degustacji!
    Jeśli nie możesz czekać całą noc, aby skosztować tego wspaniałego deseru, pozwól mu odpocząć co najmniej 4 godziny w lodówce.

    Arrivederci !


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+