Brioche lampart - przepis wideo

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
średnie
4 h 10 m

Co powiesz na puszystą brioszkę, która będzie towarzyszyć Twojemu śniadaniu i delikatnie Cię obudzi? A ponieważ chcieliśmy dodać odrobinę oryginalności i czekolady, wymyśliliśmy nasz przepis na brioszkę w panterkę! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby dowiedzieć się, jak osiągnęliśmy ten rezultat ;-) Zobaczysz, że jest to o wiele łatwiejsze niż się wydaje! Zobacz nasz przepis i film!


Składniki

6

Lekkie ciasto :

Ciasto jasnobrązowe :

Ciasto ciemnobrązowe :

Szacowany koszt: 31.25 (5.21€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania30 min


Obserwacje

Dla dodatkowej przyjemności można zrobić polewę na wierzchu brioszki: rozpuścić 100 g ciemnej czekolady deserowej i 30 ml gorącego mleka. Polać zimną brioszkę. Posypać migdałami i pistacjami.

Zalecamy użycie robota kuchennego do wymieszania kakao w proszku i mleka w dwóch brązowych ciastach (krok 6).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+