Kawa irlandzka (kawa z whisky i bitą śmietaną)
zagłosuj teraz
Kawa irlandzka została stworzona w Irlandii, aby rozgrzać pasażerów, którzy zmarzli po odwołanym locie. Pomijając historię, ten irlandzki zimowy napój jest jednym z najpopularniejszych w kraju. Podawany po posiłkach, pozwala cieszyć się tym napojem w gronie przyjaciół. Masz w domu whiskey i bitą śmietanę? W takim razie wypróbuj tę irlandzką kawę. Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku:
Składniki
1
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania5 min
Wymieszać cukier i whisky. Podgrzać w kuchence mikrofalowej lub na patelni.
Przygotuj również kawę (która powinna mieć taką samą temperaturę jak słodzona whisky). Wlej kawę do szklanki do whisky (aby uzyskać różne warstwy, przeczytaj obserwację).
Ubić śmietanę na bitą śmietanę. WAŻNE jest, aby śmietana miała 30% tłuszczu i była bardzo zimna, w przeciwnym razie nie będzie miała objętości.
Jeśli wolisz, wykończ wiórkami czekoladowymi. Gotowe.
Obserwacje
Jak utworzyć odrębne warstwy: Należy zgiąć małą łyżeczkę, tworząc kąt 90°. Następnie ostrożnie wylej kawę na whisky, używając wypukłej części łyżeczki.
Bita śmietana: Włóż śmietanę do lodówki, gdy tylko będziesz mieć naczynia, których użyjesz do zrobienia bitej śmietany.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!