Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa)
zagłosuj teraz
Doskonałą opcją dla osób z celiakią lub jedzących bezglutenowo jest ten przepis na domową mąkę ryżową, która jest praktyczna, ekonomiczna i przygotowywana w zaledwie 5 minut. Wszystko czego potrzebujesz to ziarna ryżu. Kluczowy przepis do wykorzystania w słodkich lub pikantnych potrawach. Gotowy na to nowe odkrycie? Dowiedz się krok po kroku poniżej:
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.38Euros€ (0.19€/porcja)
Materiały
- Procesor
- Sito
Przygotowanie
Umieść ziarna ryżu w misce procesora.
Wybierz opcję "pulsowanie" i miksuj, aż uzyskasz drobne ziarna.
Przesiej. Jeśli w sitku pozostały ziarna, zmiksuj je ponownie w procesorze. Ziarna powinny być drobne.
Pozostaw do ostygnięcia. Przechowuj mąkę ryżową w szczelnym pojemniku.
Obserwacje
Jakie są rodzaje ryżu? W tym przepisie używamy długiego białego ryżu, ale można użyć brązowego ryżu, ryżu polerowanego lub ryżu parboiled.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!