Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa)

zagłosuj teraz
Inny
2 porcji
łatwe
5 min

Doskonałą opcją dla osób z celiakią lub jedzących bezglutenowo jest ten przepis na domową mąkę ryżową, która jest praktyczna, ekonomiczna i przygotowywana w zaledwie 5 minut. Wszystko czego potrzebujesz to ziarna ryżu. Kluczowy przepis do wykorzystania w słodkich lub pikantnych potrawach. Gotowy na to nowe odkrycie? Dowiedz się krok po kroku poniżej:

Składniki

2

Materiały

  • Procesor
  • Sito

Przygotowanie

  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 1Umieść ziarna ryżu w misce procesora.
  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 2Wybierz opcję "pulsowanie" i miksuj, aż uzyskasz drobne ziarna.
  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 3Przesiej. Jeśli w sitku pozostały ziarna, zmiksuj je ponownie w procesorze. Ziarna powinny być drobne.
  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 4Pozostaw do ostygnięcia. Przechowuj mąkę ryżową w szczelnym pojemniku.

Obserwacje

Jakie są rodzaje ryżu? W tym przepisie używamy długiego białego ryżu, ale można użyć brązowego ryżu, ryżu polerowanego lub ryżu parboiled.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: