Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa)

zagłosuj teraz
Inny
2 porcji
łatwe
5 min

Doskonałą opcją dla osób z celiakią lub jedzących bezglutenowo jest ten przepis na domową mąkę ryżową, która jest praktyczna, ekonomiczna i przygotowywana w zaledwie 5 minut. Wszystko czego potrzebujesz to ziarna ryżu. Kluczowy przepis do wykorzystania w słodkich lub pikantnych potrawach. Gotowy na to nowe odkrycie? Dowiedz się krok po kroku poniżej:


Składniki

2
Szacowany koszt: 0.38 (0.19€/porcja)

Materiały

  • Procesor
  • Sito

Przygotowanie

  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 1Umieść ziarna ryżu w misce robota kuchennego.
  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 2Wybierz opcję "pulsowanie" i miksuj do uzyskania drobnych ziaren.
  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 3Przesiać. Jeśli w gruszce pozostały ziarna, zmiksuj je ponownie w robocie kuchennym. Ziarna powinny być drobne.
  • Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa) - Przygotowanie krok 4Pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać mąkę ryżową w szczelnym pojemniku.

Obserwacje

Jakie są rodzaje ryżu? W tym przepisie używamy długiego białego ryżu, ale można użyć brązowego ryżu, ryżu polerowanego lub ryżu parboiled.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+