Domowa mąka ryżowa (bezglutenowa)
zagłosuj teraz
Doskonałą opcją dla osób z celiakią lub jedzących bezglutenowo jest ten przepis na domową mąkę ryżową, która jest praktyczna, ekonomiczna i przygotowywana w zaledwie 5 minut. Wszystko czego potrzebujesz to ziarna ryżu. Kluczowy przepis do wykorzystania w słodkich lub pikantnych potrawach. Gotowy na to nowe odkrycie? Dowiedz się krok po kroku poniżej:
Składniki
2
Szacowany koszt: 0.38Euros€ (0.19€/porcja)
Materiały
- Procesor
- Sito
Przygotowanie
- Umieść ziarna ryżu w misce robota kuchennego.
- Wybierz opcję "pulsowanie" i miksuj do uzyskania drobnych ziaren.
- Przesiać. Jeśli w gruszce pozostały ziarna, zmiksuj je ponownie w robocie kuchennym. Ziarna powinny być drobne.
- Pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać mąkę ryżową w szczelnym pojemniku.
Obserwacje
Jakie są rodzaje ryżu? W tym przepisie używamy długiego białego ryżu, ale można użyć brązowego ryżu, ryżu polerowanego lub ryżu parboiled.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!