Domowe czekoladowe chipsy
zagłosuj teraz
Czekoladowe chipsy mają tę zaletę, że można je dodać do każdej słodkiej potrawy. Można je dodawać do muffinów, ciast, tart lub po prostu posypać nimi lody lub desery śmietanowe. Dziś przygotuj je z Ptitchef i nie wahaj się ich zamrozić, aby zawsze mieć je pod ręką!
Składniki
1
Szacowany koszt: 1Euros€ (1€/porcja)
Materiały
- Jednorazowy worek do wyciskania, worek do ciasta lub strzykawka
Przygotowanie
Rozpuść czekoladę.
Umieść w jednorazowym rękawie do wyciskania, woreczku do ciasta lub strzykawce.
Umieść niewielkie ilości czekolady w pożądanym rozmiarze na pergaminie do pieczenia.
Odstawić, aż czekolada stwardnieje. Nie wahaj się włożyć do lodówki, jeśli temperatura w pomieszczeniu jest zbyt wysoka. I to wszystko, domowe chipsy czekoladowe są gotowe!
Obserwacje
Ale czy nie łatwiej jest zmiażdżyć czekoladę w tabliczkach? Cóż, tak, ale nie otrzymasz ładnych kulek czekoladowych! Co więcej, zaletą domowej roboty czekolady jest to, że możesz wybrać rozmiar, jaki chcesz, aby Twoje chipsy były ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!