Domowe czekoladowe chipsy

zagłosuj teraz
Inny
1 porcji
łatwe
20 min

Czekoladowe chipsy mają tę zaletę, że można je dodać do każdej słodkiej potrawy. Można je dodawać do muffinów, ciast, tart lub po prostu posypać nimi lody lub desery śmietanowe. Dziś przygotuj je z Ptitchef i nie wahaj się ich zamrozić, aby zawsze mieć je pod ręką!

Składniki

1

Materiały

  • Jednorazowy worek do wyciskania, worek do ciasta lub strzykawka

Przygotowanie

  • Domowe czekoladowe chipsy - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę.
  • Domowe czekoladowe chipsy - Przygotowanie krok 2Umieść w jednorazowym rękawie do wyciskania, woreczku do ciasta lub strzykawce.
  • Domowe czekoladowe chipsy - Przygotowanie krok 3Umieść niewielkie ilości czekolady w pożądanym rozmiarze na pergaminie do pieczenia.
  • Domowe czekoladowe chipsy - Przygotowanie krok 4Odstawić, aż czekolada stwardnieje. Nie wahaj się włożyć do lodówki, jeśli temperatura w pomieszczeniu jest zbyt wysoka. I to wszystko, domowe chipsy czekoladowe są gotowe!

Obserwacje

Ale czy nie łatwiej jest zmiażdżyć czekoladę w tabliczkach? Cóż, tak, ale nie otrzymasz ładnych kulek czekoladowych! Co więcej, zaletą domowej roboty czekolady jest to, że możesz wybrać rozmiar, jaki chcesz, aby Twoje chipsy były ;-)

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: