Domowe chipsy czekoladowe
zagłosuj teraz
Zaletą wiórków czekoladowych jest to, że można je wykorzystać w każdym słodkim przygotowaniu. Można je dodawać do muffinów, ciast, tart lub po prostu posypać nimi lody lub desery śmietanowe. Dziś przygotuj je z Ptitchef i nie wahaj się ich zamrozić, aby zawsze mieć je pod ręką!
Składniki
1
Szacowany koszt: 1Euros€ (1€/porcja)
Materiały
- Jednorazowy worek do wyciskania, worek do ciasta lub strzykawka
Przygotowanie
- Rozpuść czekoladę.
- Umieścić w jednorazowym rękawie do wyciskania, woreczku do ciasta lub strzykawce.
- Umieść niewielkie ilości czekolady w pożądanym rozmiarze na pergaminie do pieczenia.
- Odstawić, aż czekolada stwardnieje. Nie wahaj się włożyć do lodówki, jeśli temperatura w pomieszczeniu jest zbyt wysoka. I to wszystko, domowe chipsy czekoladowe są gotowe!
Obserwacje
Ale czy nie łatwiej jest zmiażdżyć chipsy czekoladowe? Cóż, tak, z wyjątkiem tego, że nie otrzymasz żadnych ładnych czekoladowych kulek! Co więcej, zaletą domowej roboty czekolady jest to, że możesz wybrać rozmiar, jaki chcesz, aby Twoje chipsy były ;-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!