Domowe chipsy czekoladowe

zagłosuj teraz
Inny
1 porcji
łatwe
20 min

Zaletą wiórków czekoladowych jest to, że można je wykorzystać w każdym słodkim przygotowaniu. Można je dodawać do muffinów, ciast, tart lub po prostu posypać nimi lody lub desery śmietanowe. Dziś przygotuj je z Ptitchef i nie wahaj się ich zamrozić, aby zawsze mieć je pod ręką!


Składniki

1
Szacowany koszt: 1 (1€/porcja)

Materiały

  • Jednorazowy worek do wyciskania, worek do ciasta lub strzykawka

Przygotowanie


  • Domowe chipsy czekoladowe - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę.
  • Domowe chipsy czekoladowe - Przygotowanie krok 2Umieścić w jednorazowym rękawie do wyciskania, woreczku do ciasta lub strzykawce.
  • Domowe chipsy czekoladowe - Przygotowanie krok 3Umieść niewielkie ilości czekolady w pożądanym rozmiarze na pergaminie do pieczenia.
  • Domowe chipsy czekoladowe - Przygotowanie krok 4Odstawić, aż czekolada stwardnieje. Nie wahaj się włożyć do lodówki, jeśli temperatura w pomieszczeniu jest zbyt wysoka. I to wszystko, domowe chipsy czekoladowe są gotowe!

Obserwacje

Ale czy nie łatwiej jest zmiażdżyć chipsy czekoladowe? Cóż, tak, z wyjątkiem tego, że nie otrzymasz żadnych ładnych czekoladowych kulek! Co więcej, zaletą domowej roboty czekolady jest to, że możesz wybrać rozmiar, jaki chcesz, aby Twoje chipsy były ;-)



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+