Jak zrobić idealny krem mascarpone?
zagłosuj teraz
Krem mascarpone jest jednym z najbardziej znanych w cukiernictwie. Jest używany do ciast i tart, ponieważ jest bardzo twardy i nikt nie może oprzeć się jego smakowi. Sprawdź nasz przepis i wskazówki poniżej:
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.41Euros€ (0.43€/porcja)
Materiały
- mikser
Przygotowanie
- Przed użyciem włóż krem do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Ubij śmietanę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią, aż do uzyskania kremowej, zwartej konsystencji.
- Gotowe. Stosować do nadziewania ciast i tortów
Obserwacje
Wybór śmietany: Ważne jest, aby zawierała 30% s.m. (tłuszczu).
Jak przygotować idealną śmietanę?
Ważne jest (bardzo ważne), aby składniki były dobrze schłodzone, podobnie jak przybory (mikser i trzepaczka). Umieść wszystko w lodówce na noc lub 15 minut w zamrażarce przed ubijaniem.
Gdzie mogę użyć kremu mascarpone? Używaj go do wypełniania ciast lub jako polewy do ciast lub tart.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!