Jak zrobić idealny krem mascarpone?
zagłosuj teraz

Krem mascarpone jest jednym z najbardziej znanych w cukiernictwie. Jest używany do ciast i tart, ponieważ jest bardzo twardy i nikt nie może oprzeć się jego smakowi. Sprawdź nasz przepis i wskazówki poniżej:
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.41Euros€ (0.43€/porcja)
Materiały
- mikser
Przygotowanie
- Przed użyciem włóż śmietankę do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Ubij śmietankę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią, aż do uzyskania kremowej, zwartej konsystencji.
- Gotowe. Użyj do nadziewania ciast i tart.
Obserwacje
Wybór śmietany: Ważne jest, aby zawierała 30% s.m. (tłuszczu).
Jak przygotować idealną śmietanę?
Ważne jest (bardzo ważne), aby składniki były dobrze schłodzone, podobnie jak przybory (mikser i trzepaczka). Umieść wszystko w lodówce na noc lub 15 minut w zamrażarce przed ubijaniem.
Gdzie mogę użyć kremu mascarpone? Używaj go do wypełniania ciast lub jako polewy do ciast lub tart.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!