Jak zrobić idealny krem mascarpone?

zagłosuj teraz
Jak zrobić idealny krem mascarpone?
Inny
8 porcji
łatwe
10 min

Krem mascarpone jest jednym z najbardziej znanych w cukiernictwie. Jest używany do ciast i tart, ponieważ jest bardzo twardy i nikt nie może oprzeć się jego smakowi. Sprawdź nasz przepis i wskazówki poniżej:


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.41 (0.43€/porcja)

Materiały

  • mikser

Przygotowanie

  • Przed użyciem włóż krem do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Ubij śmietanę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią, aż do uzyskania kremowej, zwartej konsystencji.
  • Gotowe. Stosować do nadziewania ciast i tortów

Obserwacje

Wybór śmietany: Ważne jest, aby zawierała 30% s.m. (tłuszczu).

Jak przygotować idealną śmietanę?
Ważne jest (bardzo ważne), aby składniki były dobrze schłodzone, podobnie jak przybory (mikser i trzepaczka). Umieść wszystko w lodówce na noc lub 15 minut w zamrażarce przed ubijaniem.

Gdzie mogę użyć kremu mascarpone? Używaj go do wypełniania ciast lub jako polewy do ciast lub tart.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+