Jak zrobić idealny krem mascarpone?

zagłosuj teraz
Jak zrobić idealny krem mascarpone?
Inny
8 porcji
łatwe
10 min

Krem mascarpone jest jednym z najbardziej znanych w cukiernictwie. Jest używany do ciast i tart, ponieważ jest bardzo twardy i nikt nie może oprzeć się jego smakowi. Sprawdź nasz przepis i wskazówki poniżej:

Składniki

8

Materiały

  • mikser

Przygotowanie

  • Przed użyciem włóż śmietankę do zamrażarki na co najmniej 15 minut. Ubij śmietankę z mascarpone, cukrem pudrem i wanilią, aż do uzyskania kremowej, zwartej konsystencji.
  • Gotowe. Użyj do nadziewania ciast i tart.

Obserwacje

Wybór śmietany: Ważne jest, aby zawierała 30% s.m. (tłuszczu).

Jak przygotować idealną śmietanę?
Ważne jest (bardzo ważne), aby składniki były dobrze schłodzone, podobnie jak przybory (mikser i trzepaczka). Umieść wszystko w lodówce na noc lub 15 minut w zamrażarce przed ubijaniem.

Gdzie mogę użyć kremu mascarpone? Używaj go do wypełniania ciast lub jako polewy do ciast lub tart.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: