100% wegetariańskie tabbouleh z kalafiora
zagłosuj teraz
Na dzisiejszy lunch spróbuj naszego tabbouleh... bez kaszy manny! Bezglutenowa i w 100% roślinna alternatywa! W rzeczywistości kasza manna zostanie zastąpiona zblendowanym kalafiorem :-) Świetny sposób, aby cała rodzina mogła cieszyć się tym warzywem! Wegetariański przepis bez gotowania, który można łatwo spakować do szczelnych puszek i zabrać ze sobą na zaimprowizowany piknik :-)
Składniki
6
Materiały
- 1 mikser
Przygotowanie
- Pokrój kalafior na małe kawałki i umieść w blenderze.
Miksuj z przerwami, aby uzyskać małe ziarna (jeśli będziesz miksować za jednym razem zbyt długo, kalafior może się podgrzać i utworzyć pastę). - Umieść kalafior w salaterce.
Pokrój pomidory i ogórka w drobną kostkę i dodaj.
Pokrój i dodaj oliwki.
Umyj, osusz i posiekaj liście mięty. - Dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny i dobrze wymieszaj.
I to wszystko! Smacznego!
Obserwacje
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, pozostaw tabbouleh na około 30 minut w lodówce, aby aromaty mięty, cytryny i oliwy z oliwek zostały w pełni wchłonięte przez warzywa.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!