Borek, turecki placek ze szpinakiem i serem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Bliski Wschód ma kulinarne skarby, o których warto wiedzieć. Wśród nich są boreks. To rodzaj chrupiącego ciasta filo, które skrywa soczyste nadzienie ze szpinaku i sera. Istnieje wiele odmian borek, zarówno pod względem ich kształtu - można znaleźć trójkątne borek, zwinięte borek, itp - i ich nadzienia, z serem, ziemniakami, mięsem mielonym, itp są bardzo popularne. Ten przepis nie jest wcale skomplikowany i można go łatwo dostosować do własnych upodobań :) Postępuj zgodnie z naszym szczegółowym przewodnikiem krok po kroku ↓ ↓ ↓ ↓


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania5 min
Gotowania20 min


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+