Ciastka francuskie z serem: super łatwy i pyszny przepis

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
30 min

Prawdopodobnie znasz słynne friands z szynką i serem, które tak bardzo uwielbialiśmy jako dzieci (i nadal uwielbiamy...), ale dziś przedstawiamy Ci wersję, która jest równie smaczna i wegetariańska: friands z serem i śmietaną! Dzięki chrupiącemu, złocistemu ciastu francuskiemu i kremowemu sercu z crème fraîche i sera Comté, te małe kąski są idealne na aperitif, a nawet w towarzystwie sałatki na pełny posiłek! :-)


Składniki

4

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jak przechowywać serowe ciasteczka ptysiowe?
Można je przechowywać do trzech dni w szczelnym pojemniku w lodówce.

Czy można je zamrozić?
Ciastka ptysiowe można bez problemu zamrażać!

Jakie dodatki mogę dodać do frytek?
-Ten przepis jest wegetariański. Możesz dodać inny wybrany ser lub zastąpić go innym.
Możesz dodać grillowane pieczarki i zioła!
Możesz również przygotować ten przepis na przykład z pesto, mozzarellą i suszonymi pomidorami!
W wersji niewegetariańskiej dodaj szynkę, chorizo, grillowany boczek lub wybraną wędlinę.

Czy friands należy jeść na ciepło czy na zimno?
Chociaż my preferujemy gorące friands, bez problemu można je jeść na zimno!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+