Foie gras gotowany w soli

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
8 porcji
łatwe
2 dni 10 m

Odkryj nowy sposób przyrządzania foie gras - bez gotowania! Będzie idealne na tostach na aperitif na koniec roku! Prosty przepis, który zrobi wrażenie na gościach.


Składniki

8

Do gotowania:

Szacowany koszt: 20.48 (2.56€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania2 dni


Obserwacje

Jeśli foie gras nie jest równomierne, należy najpierw usunąć żyłę z wątroby.
Jeśli wątroba jest już przyprawiona, nie trzeba dodawać łyżeczki soli i pieprzu.

Można ją przechowywać w lodówce przez 1 tydzień.

W naszym przepisie wątróbka ważyła 550 g. Na kilogram foie gras potrzeba 12 g soli i 7 g pieprzu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+