Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
1 h 10 m

Wiesz, jak bardzo kochamy to ciasto prosto ze Stanów: New-York Roll! Słodka wersja to okrągły rogalik z kremem w środku (smarowidło, krem itp.). Tutaj postanowiliśmy przekształcić go w pikantną wersję z pesto, aby uzyskać ekspresową przystawkę z zaledwie 4 składników! Możesz nawet zrobić własne pesto- to takie proste, wystarczy kliknąć tutaj! :-)


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.75 (1.38€/porcja)

Materiały

  • 2 okrągłe, żaroodporne foremki do ciastek o średnicy 10 cm
  • 1 naczynie do zapiekania
  • 1 woreczek do wyciskania (lub woreczek do zamrażarki)
  • 1 bagietka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania55 min

  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 1Rozwiń prostokątne ciasto francuskie i wytnij z niego paski. Łącznie wycięliśmy 7 pasków wzdłuż.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 2Rozsmaruj serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 3Nawinąć pasek na siebie i dodać kolejny pasek, kontynuując zwijanie. Powtórz czynność, aby uformować rolkę z 3 i pół paska.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 4Powtórz czynność, a następnie umieść dwie bułki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Umieść metalowe pierścienie wokół bułek.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 5Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i przykryć naczyniem do zapiekania.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 6Piec bułki w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 55 minut. Powinny być złotobrązowe.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 7Wymieszaj pesto z pozostałym fromage frais i przelej nadzienie do rękawa do wyciskania.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 8Za pomocą pałeczki zrób pionowe otwory w bułkach.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 9Nadziewaj bułki sosem pesto za pomocą rękawa do wyciskania, a następnie przykryj otwory sosem.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i fromage frais z 4 składników - Przygotowanie krok 10Udekoruj listkiem bazylii (i dlaczego nie kilkoma pokruszonymi pistacjami?) i gotowe!

Obserwacje

Jak przechowywać New York Rolls z Pesto?
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni. Włóż je z powrotem do piekarnika, aby cieszyć się nimi gorącymi i chrupiącymi. Możesz również udekorować je w ostatniej chwili!

Jakie pesto wybrać do pikantnych New York Roll?
Podobnie jak my, możesz wybrać zielone pesto, ale także czerwone pesto z suszonymi pomidorami lub kalabryjskie pesto z pieczoną papryką. Możesz dowolnie modyfikować przepis i użyć swojego ulubionego sosu.

Jakie dodatki mogę dodać do pikantnych New York Rolls?
Można dodać pokruszone orzechy, na przykład pistacje.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+