Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
1 h 10 m

Wiesz, jak bardzo kochamy to ciasto prosto ze Stanów: New-York Roll! Słodka wersja to okrągły rogalik z kremem w środku (smarowidło, krem, krem pâtissière itp.). Tutaj postanowiliśmy przekształcić go w pikantną wersję z pesto, aby uzyskać ekspresową przystawkę z zaledwie 4 składników! Możesz nawet zrobić własne pesto, to takie proste, wystarczy kliknąć tutaj! :-)

Składniki

2

Materiały

  • 2 okrągłe, żaroodporne foremki do ciastek o średnicy 10 cm
  • 1 naczynie do zapiekania
  • 1 woreczek do wyciskania (lub woreczek do zamrażarki)
  • 1 bagietka

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania55 min
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 1Rozwiń prostokątne ciasto francuskie i wytnij z niego paski. Łącznie wycięliśmy 7 pasków wzdłuż.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 2Rozsmaruj serek śmietankowy na całej powierzchni ciasta.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 3Nawinąć pasek na siebie i dodać kolejny pasek, kontynuując zwijanie. Powtórz czynność, aby uformować rolkę z 3 i pół paska.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 4Powtórz czynność, a następnie umieść dwie bułki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Umieść metalowe pierścienie wokół bułek.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 5Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać makiem i przykryć naczyniem do zapiekania.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 6Piec bułki w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 55 minut. Powinny być złotobrązowe.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 7Wymieszaj pesto z pozostałym serkiem śmietankowym i przelej nadzienie do rękawa do wyciskania.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 8Za pomocą pałeczki zrób pionowe otwory w bułkach.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 9Nadziewaj bułki sosem pesto za pomocą rękawa do wyciskania, a następnie przykryj otwory sosem.
  • Łatwa solona bułka nowojorska z pesto i serem śmietankowym z 4 składników - Przygotowanie krok 10Udekoruj listkiem bazylii (i dlaczego nie kilkoma pokruszonymi pistacjami?) i gotowe!

Obserwacje

Jak przechowywać New York Rolls z Pesto?
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni. Włóż je z powrotem do piekarnika, aby cieszyć się nimi gorącymi i chrupiącymi. Możesz również udekorować je w ostatniej chwili!

Jakie pesto wybrać do pikantnych New York Roll?
Podobnie jak my, możesz wybrać zielone pesto, ale także czerwone pesto z suszonymi pomidorami lub kalabryjskie pesto z pieczoną papryką. Możesz dowolnie modyfikować przepis i użyć swojego ulubionego sosu.

Jakie dodatki mogę dodać do pikantnych New York Rolls?
Można dodać pokruszone orzechy, na przykład pistacje.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: