Łatwe placuszki ze szpinakiem
zagłosuj teraz
Sztuczka, aby zachęcić dzieci (i te bardziej oporne!) do jedzenia warzyw → placuszki ze szpinakiem! Łatwy przepis wyjaśniony krok po kroku poniżej ↓↓ Okazja do uzupełnienia błonnika i składników odżywczych dzięki szybkiej, wegetariańskiej przystawce. W towarzystwie ryżu/makaronu lub po prostu mieszanki sałat, te placuszki będą również idealne do skomponowania zbilansowanego posiłku :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.3Euros€ (0.32€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Wymieszaj mąkę z jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem.
- Dodaj posiekany szpinak i drobno posiekaną cebulę i dobrze wymieszaj.
- Za pomocą 2 łyżek stołowych nabierz trochę mieszanki i umieść w gorącym oleju. Smażyć przez 3 do 4 minut na średnim ogniu, a następnie odwrócić placuszki. Smażyć przez kolejne 3 minuty i zdjąć z patelni.
- Teraz placuszki ze szpinakiem są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!