Łatwe placuszki ze szpinakiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
20 min

Sztuczka, aby zachęcić dzieci (i te bardziej oporne!) do jedzenia warzyw → placuszki ze szpinakiem! Łatwy przepis wyjaśniony krok po kroku poniżej ↓↓ Okazja do uzupełnienia błonnika i składników odżywczych dzięki szybkiej, wegetariańskiej przystawce. W towarzystwie ryżu/makaronu lub po prostu mieszanki sałat, te placuszki będą również idealne do skomponowania zbilansowanego posiłku :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.3 (0.32€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 1Wymieszaj mąkę z jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem.
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 2Dodaj posiekany szpinak i drobno posiekaną cebulę i dobrze wymieszaj.
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 3Za pomocą 2 łyżek stołowych nabierz trochę mieszanki i umieść w gorącym oleju. Smażyć przez 3 do 4 minut na średnim ogniu, a następnie odwrócić placuszki. Smażyć przez kolejne 3 minuty i zdjąć z patelni.
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 4Teraz placuszki ze szpinakiem są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+