Łatwe placuszki ze szpinakiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
20 min

Sztuczka, aby zachęcić dzieci (i te bardziej oporne!) do jedzenia warzyw → placuszki ze szpinakiem! Łatwy przepis wyjaśniony krok po kroku poniżej ↓↓ Okazja do uzupełnienia błonnika i składników odżywczych dzięki szybkiej, wegetariańskiej przystawce. W towarzystwie ryżu/makaronu lub po prostu mieszanki sałat, te placuszki będą również idealne do skomponowania zbilansowanego posiłku :-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 1Wymieszaj mąkę z jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem.
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 2Dodaj posiekany szpinak i drobno posiekaną cebulę i dobrze wymieszaj.
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 3Za pomocą 2 łyżek stołowych nabierz trochę mieszanki i umieść w gorącym oleju. Smaż przez 3 do 4 minut na średnim ogniu, a następnie odwróć placuszki. Smaż przez kolejne 3 minuty i zdejmij z patelni.
  • Łatwe placuszki ze szpinakiem - Przygotowanie krok 4I voilà, twoje placuszki ze szpinakiem są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: