Ostrygi au gratin dla smakoszy

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
40 min

Zazwyczaj jada się je na surowo lub z cytryną, octem i/lub solonym masłem. Teraz możesz spróbować ostryg au gratin! Tutaj proponujemy dodatek na bazie białego wina, szalotki, crème fraîche i tartego sera. To świetny sposób, aby ostrygi były lekko chrupiące po upieczeniu w piekarniku ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 6.41 (1.07€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Ostrygi au gratin dla smakoszy - Przygotowanie krok 1Otwórz ostrygi i usuń pierwszą, a następnie drugą warstwę wody. Umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Ostrygi au gratin dla smakoszy - Przygotowanie krok 2Podsmaż posiekaną szalotkę na oliwie z oliwek. Dodać białe wino i śmietanę i redukować przez kilka minut.
  • Ostrygi au gratin dla smakoszy - Przygotowanie krok 3Gdy sos zgęstnieje, polać nim ostrygi i posypać startym serem.
  • Ostrygi au gratin dla smakoszy - Przygotowanie krok 4Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Ostrygi au gratin dla smakoszy - Przygotowanie krok 5Teraz ostrygi au gratin są gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+