Ostrygi au gratin dla smakoszy
zagłosuj teraz
Zazwyczaj jada się je na surowo lub z cytryną, octem i/lub solonym masłem. Teraz możesz spróbować ostryg au gratin! Tutaj proponujemy dodatek na bazie białego wina, szalotki, crème fraîche i tartego sera. To świetny sposób, aby ostrygi były lekko chrupiące po upieczeniu w piekarniku ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 6.41Euros€ (1.07€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Otwórz ostrygi i usuń pierwszą, a następnie drugą warstwę wody. Umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Podsmaż posiekaną szalotkę na oliwie z oliwek. Dodać białe wino i śmietanę i redukować przez kilka minut.
- Gdy sos zgęstnieje, polać nim ostrygi i posypać startym serem.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- Teraz ostrygi au gratin są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!