Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem
zagłosuj teraz
Na prostą i efektowną przystawkę nie ma nic lepszego niż roladki z ciasta francuskiego! Tutaj postanowiliśmy wypełnić je pieczarkami i szpinakiem, co jest idealnym sposobem, aby cała rodzina jadła warzywa ;-) To również świetny pomysł na aperitif!
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.25Euros€ (1.31€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania55 min
Roztop masło z oliwą z oliwek na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone w plasterki grzyby i posiekaną szalotkę i smaż przez 5 do 10 minut. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową.
Dodaj szpinak i smaż, aż się rozpuści. Wlej śmietankę warzywną i redukuj przez około 10 minut. Schłodź przez dwie godziny.
Za pomocą miski wyciąć krążki z ciasta francuskiego. Umieść nadzienie na połowie krążka, pozostawiając margines.
Złóż wypełniony okrąg na pół. Dobrze dociśnij brzegi do siebie i złóż brzegi, aby uszczelnić rogalik. Umieść rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
Narysuj wzory na wierzchu nożem i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 20 do 25 minut w temperaturze 180°C.
A teraz pierożki są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!