Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
3 h 10 m

Nie ma nic lepszego na prostą i efektowną przystawkę niż roladki z ciasta francuskiego! Tutaj postanowiliśmy wypełnić je pieczarkami i szpinakiem, idealny sposób, aby cała rodzina jadła warzywa ;-) Kolejny pomysł na aperitif pod ręką!


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.25 (1.31€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania55 min
  • Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem - Przygotowanie krok 1Roztop masło z oliwą z oliwek na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone w plasterki grzyby i posiekaną szalotkę i smaż przez 5 do 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową.
  • Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem - Przygotowanie krok 2Dodaj szpinak i smaż, aż się rozpuści. Wlać śmietankę warzywną i redukować przez około 10 minut. Schłodzić przez dwie godziny.
  • Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem - Przygotowanie krok 3Za pomocą miski wyciąć krążki z ciasta francuskiego. Umieść nadzienie na połowie krążka, pozostawiając margines.
  • Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem - Przygotowanie krok 4Złóż wypełniony okrąg na pół. Dobrze dociśnij brzegi do siebie i złóż brzegi, aby uszczelnić obrót. Umieść rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
  • Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem - Przygotowanie krok 5Narysuj wzory na wierzchu nożem i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem - Przygotowanie krok 6A teraz kapcie są gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+