Pierożki nadziewane pieczarkami i szpinakiem
zagłosuj teraz
Nie ma nic lepszego na prostą i efektowną przystawkę niż roladki z ciasta francuskiego! Tutaj postanowiliśmy wypełnić je pieczarkami i szpinakiem, idealny sposób, aby cała rodzina jadła warzywa ;-) Kolejny pomysł na aperitif pod ręką!
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.25Euros€ (1.31€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania2 h
Gotowania55 min
- Roztop masło z oliwą z oliwek na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone w plasterki grzyby i posiekaną szalotkę i smaż przez 5 do 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową.
- Dodaj szpinak i smaż, aż się rozpuści. Wlać śmietankę warzywną i redukować przez około 10 minut. Schłodzić przez dwie godziny.
- Za pomocą miski wyciąć krążki z ciasta francuskiego. Umieść nadzienie na połowie krążka, pozostawiając margines.
- Złóż wypełniony okrąg na pół. Dobrze dociśnij brzegi do siebie i złóż brzegi, aby uszczelnić obrót. Umieść rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
- Narysuj wzory na wierzchu nożem i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20 do 25 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz kapcie są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!