Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
55 min

Na łatwą, świeżą przystawkę lub danie główne, wypróbuj nasze sajgonki! Kolorowa i pełna smaku, ta wegetariańska wersja zachwyci Twoje kubki smakowe. Oprócz naszego przepisu, dzielimy się naszą techniką składania, aby sajgonki były udane za każdym razem! Obejrzyj nasz film, aby postępować krok po kroku, aby niczego nie przegapić :-)

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania15 min
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 1Obierz i pokrój słodkiego ziemniaka na frytki. Wymieszaj kawałki z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i curry, a następnie piecz przez 15 minut w temperaturze 210°C. Pozostaw do ostygnięcia.
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 2Gotuj makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 3Obierz marchewki i zetrzyj w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój kapustę w paski. Pokrój liście sałaty.
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 4Namocz wafle ryżowe w ciepłej wodzie przez około 10 sekund, aby zmiękły.
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 5Umieść nadzienie na dolnej części wafla: zacznij od marchewki, kapusty i frytek ze słodkich ziemniaków, a następnie dodaj makaron ryżowy. Na wierzchu ułóż sałatę.
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 6Złóż wafel od dołu do góry, mocno wsuwając nadzienie do środka. Następnie złóż boki do środka i zwinąć sajgonkę.
  • Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem - Przygotowanie krok 7I oto, Twoje wegańskie sajgonki z czerwoną kapustą i pieczonym słodkim ziemniakiem są gotowe! Zanurz je w sosie nuoc-mâm!

Obserwacje

Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: