Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak
zagłosuj teraz
Na łatwą, świeżą przystawkę lub danie główne, wypróbuj nasze sajgonki! Kolorowa i pełna smaku, ta wegetariańska wersja zachwyci Twoje kubki smakowe. Oprócz naszego przepisu, dzielimy się naszą techniką składania, aby sajgonki były udane za każdym razem! Obejrzyj nasz film, aby postępować krok po kroku, aby niczego nie przegapić :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.99Euros€ (1€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania15 min
- Obierz i pokrój słodkiego ziemniaka na chipsy. Wymieszać kawałki z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i curry i piec przez 15 minut w temperaturze 210°C. Pozostawić do ostygnięcia.
- Gotuj makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
- Obierz marchewki i zetrzyj w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój kapustę w paski. Pokrój liście sałaty.
- Namocz ciastko ryżowe w ciepłej wodzie przez około 10 sekund, aby zmiękło.
- Umieść nadzienie na dnie galette: zacznij od marchewki, kapusty i chipsów ze słodkich ziemniaków, a następnie dodaj wermiszel. Na wierzchu ułożyć sałatę.
- Złożyć sajgonkę od dołu do góry, mocno wsuwając nadzienie. Następnie złożyć boki do środka i zwinąć sajgonkę.
- Wegańskie sajgonki z czerwoną kapustą i pieczonym słodkim ziemniakiem są już gotowe! Zanurz je w sosie nuoc-mâm!
Obserwacje
Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!