Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
55 min

Na łatwą, świeżą przystawkę lub danie główne, wypróbuj nasze sajgonki! Kolorowa i pełna smaku, ta wegetariańska wersja zachwyci Twoje kubki smakowe. Oprócz naszego przepisu, dzielimy się naszą techniką składania, aby sajgonki były udane za każdym razem! Obejrzyj nasz film, aby postępować krok po kroku, aby niczego nie przegapić :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.99 (1€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania15 min

  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 1Obierz i pokrój słodkiego ziemniaka na chipsy. Wymieszać kawałki z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i curry i piec przez 15 minut w temperaturze 210°C. Pozostawić do ostygnięcia.
  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 2Gotuj makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 3Obierz marchewki i zetrzyj w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój kapustę w paski. Pokrój liście sałaty.
  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 4Namocz ciastko ryżowe w ciepłej wodzie przez około 10 sekund, aby zmiękło.
  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 5Umieść nadzienie na dnie galette: zacznij od marchewki, kapusty i chipsów ze słodkich ziemniaków, a następnie dodaj wermiszel. Na wierzchu ułożyć sałatę.
  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 6Złożyć sajgonkę od dołu do góry, mocno wsuwając nadzienie. Następnie złożyć boki do środka i zwinąć sajgonkę.
  • Wegetariańskie sajgonki - czerwona kapusta i słodki ziemniak - Przygotowanie krok 7Wegańskie sajgonki z czerwoną kapustą i pieczonym słodkim ziemniakiem są już gotowe! Zanurz je w sosie nuoc-mâm!

Obserwacje

Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+