Wegetariańskie sajgonki z czerwoną kapustą i słodkim ziemniakiem
zagłosuj teraz
Na łatwą, świeżą przystawkę lub danie główne, wypróbuj nasze sajgonki! Kolorowa i pełna smaku, ta wegetariańska wersja zachwyci Twoje kubki smakowe. Oprócz naszego przepisu, dzielimy się naszą techniką składania, aby sajgonki były udane za każdym razem! Obejrzyj nasz film, aby postępować krok po kroku, aby niczego nie przegapić :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.99Euros€ (1€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania15 min
Obierz i pokrój słodkiego ziemniaka na frytki. Wymieszaj kawałki z oliwą z oliwek, solą, pieprzem i curry, a następnie piecz przez 15 minut w temperaturze 210°C. Pozostaw do ostygnięcia.
Gotuj makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Obierz marchewki i zetrzyj w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój kapustę w paski. Pokrój liście sałaty.
Namocz wafle ryżowe w ciepłej wodzie przez około 10 sekund, aby zmiękły.
Umieść nadzienie na dolnej części wafla: zacznij od marchewki, kapusty i frytek ze słodkich ziemniaków, a następnie dodaj makaron ryżowy. Na wierzchu ułóż sałatę.
Złóż wafel od dołu do góry, mocno wsuwając nadzienie do środka. Następnie złóż boki do środka i zwinąć sajgonkę.
I oto, Twoje wegańskie sajgonki z czerwoną kapustą i pieczonym słodkim ziemniakiem są gotowe! Zanurz je w sosie nuoc-mâm!
Obserwacje
Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!