Wegetariańskie verrines: krem z groszku, kruszonka z parmezanu i krem mascarpone

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
1 h 17 m

Jak wiecie, uwielbiamy verrines na początek posiłku :-) Natychmiast dodają szyku i elegancji na stole, idealne na świąteczne posiłki. Czy to jako aperitif, czy przystawka, te niezwykle kolorowe wegetariańskie verrines z pewnością wywołają poruszenie! Pomiędzy słodyczą kremu z groszku i mascarpone, delikatnością marynowanej papryki i chrupkością parmezanowej kruszonki, jesteśmy pewni, że nie będziesz w stanie się im oprzeć ;-) Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej, aby przygotować te pyszne, łatwe do zrobienia verrines!


Składniki

4

Kruszonka z parmezanu:

Krem z groszku:

Krem mascarpone:

Szacowany koszt: 4.54 (1.13€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania17 min


Obserwacje

Jak przechowywać verrines?
Zalecamy przechowywanie kruszonki oddzielnie w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej, a verrines przykryte folią spożywczą w lodówce, aby zachowały świeżość. Posypać kruszonką w ostatniej chwili tuż przed podaniem, aby pozostała chrupiąca.

Czego mogę użyć zamiast groszku?
Krem z groszku można zastąpić domowym guacamole.

Czego mogę użyć zamiast parmezanu?
Możesz zastąpić ją na przykład pokruszonymi prażonymi orzechami włoskimi!

Jakie zioła powinienem dodać?
Udekorowaliśmy verrines szczypiorkiem, ale możesz dodać na przykład pietruszkę lub bazylię.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+