Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
35 min

Nowy sposób na odkrycie zapomnianych warzyw, a dokładniej karczochów jerozolimskich. W połączeniu z ziemniakami w łatwej, kremowej zupie domowej roboty, pokocha ją cała rodzina! Posyp kilkoma plasterkami grillowanego boczku, aby zakończyć przygotowanie i możesz jeść :-) Odkryj nasz przepis krok po kroku poniżej ↓↓


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.96 (0.66€/porcja)

Materiały

  • Rondel
  • Mikser

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 1Ziemniaki i topinambur obrać i pokroić w kostkę.
    W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć pokrojone w kostkę warzywa przez 5 minut.
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 2Przykryj wodą i gotuj przez około 15 minut (aż warzywa będą ugotowane).
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 3Zdjąć z ognia, dodać podgrzaną śmietanę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
  • Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku - Przygotowanie krok 4Podawać w misce. Plastry boczku pokroić na małe kawałki i zgrillować na rozgrzanej patelni. Ułóż kilka kawałków na wierzchu zupy. I gotowe!


Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+