Zupa z topinamburu, ziemniaków i boczku
zagłosuj teraz
Nowy sposób na odkrycie zapomnianych warzyw, a dokładniej karczochów jerozolimskich. W połączeniu z ziemniakami w łatwej, kremowej zupie domowej roboty, pokocha ją cała rodzina! Posyp kilkoma plasterkami grillowanego boczku, aby zakończyć przygotowanie i możesz jeść :-) Odkryj nasz przepis krok po kroku poniżej ↓↓
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.96Euros€ (0.66€/porcja)
Materiały
- Rondel
- Mikser
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Ziemniaki i topinambur obrać i pokroić w kostkę.
W rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć pokrojone w kostkę warzywa przez 5 minut. - Przykryj wodą i gotuj przez około 15 minut (aż warzywa będą ugotowane).
- Zdjąć z ognia, dodać podgrzaną śmietanę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
- Podawać w misce. Plastry boczku pokroić na małe kawałki i zgrillować na rozgrzanej patelni. Ułóż kilka kawałków na wierzchu zupy. I gotowe!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!