Domowe ciasteczka na aperitif
zagłosuj teraz
Te chrupiące, urocze małe ciasteczka świetnie zastąpią przemysłowe krakersy podczas aperitifu z przyjaciółmi :-) Najważniejsze jest ciasto, a następnie można nadać ciasteczkom dowolny kształt! Smaki również można zmieniać w zależności od upodobań.
Składniki
10
Szacowany koszt: 0.43Euros€ (0.04€/porcja)
Materiały
- Punch
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Połącz wszystkie składniki w misce i ugniataj, aż masa będzie gładka. Pozostawić w lodówce na 30 minut.
- Rozwałkuj cienko ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej.
- Za pomocą wykrawaczki do ciastek wytnij przyszłe ciasteczka na aperitif.
- Umieścić na blasze do pieczenia i nakłuć widelcem.
- Dopraw herbatniki solą. Można również dodać pieprz, paprykę, mak, sezam lub zioła.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz ciasteczka na aperitif są gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!