Ciasteczka francuskie ze speculoos - szybkie i łatwe do zrobienia

zagłosuj teraz
Przekąski
16 porcji
łatwe
30 min

Znasz naszą miłość do ciasteczek speculoos, prawda? Czy to w formie tiramisu, sernika czy musu w verrines, speculoos można łatwo zaadaptować na deser lub przekąskę. Z niewielu składników i w zaledwie kilka minut przygotuj ten ekspresowy deser z pastą speculoos, którą połączysz z chrupkością ciasta francuskiego. Dodaj okruchy speculoos, roztopione smarowidło i cukier puder do ciastek, aby uzyskać jeszcze więcej przyjemności!


Składniki

16
Szacowany koszt: 1.69 (0.11€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania5 min
Gotowania15 min


Obserwacje

Czy te ciastka można zamrozić?
Tak, ciasteczka z ciasta francuskiego można zamrażać.

Jak długo będą przechowywane?
Ciastka można przechowywać w szczelnym pojemniku przez około 5 dni.

Czy mogę zastąpić pastę do smarowania?
Pastę do smarowania można zastąpić pastą czekoladową, pastą z orzechów laskowych, a nawet pastą pistacjową!
Nie wahaj się wypróbować połączenia masła orzechowego (w środku), roztopionej czekolady i pokruszonych orzeszków ziemnych (na wierzchu), aby uzyskać wersję Snickers!

Czy mogę użyć tradycyjnego ciasta francuskiego?
Tak, możesz użyć okrągłego ciasta francuskiego, ale ciasteczka nie będą miały tego samego rozmiaru.

Czy ten deser jest bezglutenowy?
Pasta o smaku speculoos i speculoos zawierają gluten. Jeśli chcesz użyć innej pasty, która nie zawiera glutenu, możesz bez obaw zastąpić klasyczne ciasto francuskie bezglutenowym ciastem francuskim!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+