Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. popsy kokosowe

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
20 min

Czy wiesz, że możesz zrobić ryż dmuchany w domu w ciągu kilku sekund i przy użyciu tylko 1 patelni? Odkrycie stulecia :D Dopraw go naszą mieszanką kakao i będziesz mieć całkowicie zdrowe śniadanie! Nie ma czego zazdrościć supermarketowi :)

Składniki

6

Materiały

  • Nieprzywierająca patelnia
  • Miska
  • Papier do pieczenia
  • Szczelny pojemnik

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania15 min
  • Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. Popsy kokosowe - Przygotowanie krok 1Najpierw przygotujmy ryż dmuchany.
    Wszystko czego potrzebujemy to 1 nieprzywierająca patelnia. Postaw ją na dużym ogniu, a gdy patelnia będzie całkowicie gorąca, dodaj garść ryżu (przykrywając powierzchnię patelni).

    Aby ryż nadmuchał się i nie przypalił, należy przesuwać patelnię nad ogniem, nie podnosząc jej, aby nie straciła ciepła (pozostaw ją nieruchomo na 2 sekundy, przesuń ją, pozostaw ponownie bez przesuwania i potrząśnij nią).
  • Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. Popsy kokosowe - Przygotowanie krok 2Ryż, w ciągu kilku sekund, zacznie się nadymać i brzmieć jak popcorn, ale bez pękania. Gdy ryż będzie nadmuchany i lekko przypieczony, przelej go szybko do miski, zanim się przypali.

    Postępuj tak samo z resztą ryżu.
  • Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. Popsy kokosowe - Przygotowanie krok 3Aby przygotować dressing: w misce umieść olej kokosowy i syrop klonowy, a następnie podgrzewaj przez 40 sekund w kuchence mikrofalowej.
    Dodaj kakao i wymieszaj.
  • Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. Popsy kokosowe - Przygotowanie krok 4Przełóż mieszaninę do miski z ryżem. Mieszaj, aż wszystko będzie dokładnie pokryte.
  • Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. Popsy kokosowe - Przygotowanie krok 5Teraz, aby mieszanina wyschła i nasiąkła, będziemy ją piec przez 12 minut w temperaturze 160°C.
  • Czekoladowe płatki ryżowe dmuchane. Popsy kokosowe - Przygotowanie krok 6I to wszystko! Na śniadanie lub przekąskę :)

Obserwacje

* Można przechowywać do 2 tygodni w szczelnym pojemniku.
* Jeśli chcesz wersję pikantną, możesz wymieszać je z przyprawami i masłem. Będą służyć jako chrupiący dodatek do sałatek :)

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: