Jak zrobić bezy?

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
średnie
1 h 30 m

Zostały ci białka jaj? Nie wyrzucaj ich! Zamień je w pyszne małe bezy :-) Idealny przepis na herbatę lub kawę pochodzący z recyklingu i zapobiegający powstawaniu odpadów. Z zaledwie 2 składników, wykonaj ten prosty przepis, korzystając z naszych instrukcji krok po kroku poniżej ↓


Składniki

10
Szacowany koszt: 0.28 (0.03€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h 15 m


Obserwacje

Białka jaj: najlepiej jest mieć białka jaj w temperaturze pokojowej, a jeszcze lepiej, gdy są dojrzałe. Można je oddzielić od żółtek na 1 lub 2 dni przed przygotowaniem bezy i pozostawić w lodówce. Twoje bezy będą idealne!
Prędkość miksera: dobra beza powinna być ubijana powoli, więc nie włączaj miksera na pełne obroty na początku. Ubijanie białek na bezę powinno zająć około 15 minut.
Ubijanie: bezy mogą mieć dowolny kształt, więc nie krępuj się puścić wodze fantazji!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+