Łatwe i wyjątkowo chrupiące batoniki zbożowe
zagłosuj teraz
Na przykład w przerwie na przekąskę lub tuż przed sesją sportową, zafunduj sobie te batoniki zbożowe. Łatwe i chrupiące, łączą w sobie płatki owsiane, czekoladę, masło orzechowe i migdały. Wyobrażasz sobie ten smak? Usta same cisną się do ust... Więc śmiało przygotuj tę łatwą wegańską przekąskę ;-) Możesz nawet przygotować wersję bezglutenową, używając bezglutenowych płatków owsianych.
Składniki
3
Szacowany koszt: 1.64Euros€ (0.55€/porcja)
Materiały
- Pojedyncze foremki do batoników zbożowych lub blachy do pieczenia.
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min
- Rozdrobnić migdały.
- W misce połącz wszystkie składniki.
- Wlej masę do foremek na batoniki zbożowe (lub na dno blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem do pieczenia).
Upakuj i dociśnij, aby upewnić się, że masa jest zwarta. - Piec przez 10-12 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe! Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!