Łatwe i wyjątkowo chrupiące batoniki zbożowe

zagłosuj teraz
Przekąski
3 porcji
łatwe
20 min

Na przykład w przerwie na przekąskę lub tuż przed sesją sportową, zafunduj sobie te batoniki zbożowe. Łatwe i chrupiące, łączą w sobie płatki owsiane, czekoladę, masło orzechowe i migdały. Wyobrażasz sobie ten smak? Usta same cisną się do ust... Więc śmiało przygotuj tę łatwą wegańską przekąskę ;-) Możesz nawet przygotować wersję bezglutenową, używając bezglutenowych płatków owsianych.


Składniki

3
Szacowany koszt: 1.64 (0.55€/porcja)

Materiały

  • Pojedyncze foremki do batoników zbożowych lub blachy do pieczenia.

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania10 min

  • Łatwe i wyjątkowo chrupiące batoniki zbożowe - Przygotowanie krok 1Rozdrobnić migdały.
  • Łatwe i wyjątkowo chrupiące batoniki zbożowe - Przygotowanie krok 2W misce połącz wszystkie składniki.
  • Łatwe i wyjątkowo chrupiące batoniki zbożowe - Przygotowanie krok 3Wlej masę do foremek na batoniki zbożowe (lub na dno blachy do pieczenia wyłożonej pergaminem do pieczenia).
    Upakuj i dociśnij, aby upewnić się, że masa jest zwarta.
  • Łatwe i wyjątkowo chrupiące batoniki zbożowe - Przygotowanie krok 4Piec przez 10-12 minut w temperaturze 180°C.
    I gotowe! Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+