Pączki pieczone w piekarniku - zdrowa i pyszna wersja

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
średnie
3 h 45 m

Nie ma nic lepszego na pyszną przekąskę niż domowe pączki... bez smażenia! Oto oryginalny przepis na pączki pieczone w piekarniku o nieco innej konsystencji niż klasyczne pączki, ale równie pyszne! Z roztopioną czekoladą na wierzchu, pokochasz ten przepis!


Składniki

10

Na pączki :

Na polewę:


Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Czas oczekiwania3 h 10 m
Gotowania10 min


Obserwacje

Polewa:
Jeśli chcesz zdecydować się na inną polewę, możesz zastąpić ciemną czekoladę Nutellą/posypką lub cukrem pudrem. Przepis na tradycyjną polewę do smażonych pączków można znaleźć tutaj.

Gotowanie we frytkownicy powietrznej:
Możesz również przetestować pączki we frytkownicy powietrznej zamiast w piekarniku, pamiętając, aby posmarować je lekko olejem i smażyć przez około 7 minut w temperaturze 160°C. Sprawdź, czy są upieczone.

Przechowywanie:
Upieczone w piekarniku pączki można przechowywać do 2 dni w szczelnej puszce lub w zamrażarce.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+