Rogi gazeli - przepis krok po kroku

Przekąski
8 porcji
średnie
1 h 45 m

Nazywane po arabsku "kołkami gazeli", te małe orientalne ciasteczka są aromatyzowane cynamonem i kwiatem pomarańczy i podawane z pyszną miętową herbatą :) Istnieje kilka przepisów na rogi gazeli: cieńsze, grubsze, marokańskie lub algierskie... Zamieściliśmy tutaj jeden z nich, ale nie wahaj się podzielić z nami swoim!


Składniki

8

Ciasto :

Pasta migdałowa:


Materiały


Podobne przepisy


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h 30 m
Gotowania15 min


Obserwacje

Wariacje: jeśli praca z ciastem jest zbyt skomplikowana, można je zastąpić ziarnami sezamu. Każdą bułeczkę z pastą migdałową obtoczyć w ziarnach sezamu i piec przez 10 minut w temperaturze 180°C.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+