Super łatwe jabłkowe crumble
zagłosuj teraz
Niezbędny deser z jabłkami: kruszonka! Jest tak łatwy do zrobienia, że na pewno będziesz się świetnie bawić, przygotowując ten deser z dziećmi ;-) Wszystko czego potrzebujesz to 5 składników! To od Ciebie zależy, jak przygotujesz ten przepis z chrupiącymi, rozpływającymi się w ustach jabłkami, korzystając z poniższych instrukcji krok po kroku.
Składniki
5
Szacowany koszt: 4.25Euros€ (0.85€/porcja)
Materiały
- forma o wymiarach 14 cm x 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania45 min
- Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Smaż je na patelni na średnim ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
- W międzyczasie przygotować kruszonkę: wymieszać mąkę, proszek migdałowy i cukier. Dodać zimne masło, pokroić na małe kawałki i rozkruszyć palcami, tworząc kruszonkę.
- Ułóż ugotowane jabłka w formie. Przykryć mieszanką kruszonki.
- Piec przez 35 minut w temperaturze 180°C. Powinien być złotobrązowy
- Kruszonka jest już gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!