Tort lodowy, łatwy przepis bez marnotrawstwa
zagłosuj teraz
Masz w zamrażarce pojemnik z lodami? Zamień je w ekspresowe ciasto! Z zaledwie 2 dodatkowymi składnikami możesz przygotować ten szybki i łatwy deser/przekąskę. Jest to gwarantowany przepis zapobiegający marnowaniu żywności, a smaki lodów można zmieniać ;-)
Składniki
10
Materiały
- Trzepaczka elektryczna
- Forma do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania45 min
Gotowania50 min
Wstaw lody do lodówki na 30 minut, aby zmiękły. Następnie ubij lody trzepaczką, aby je rozluźnić (pamiętaj, że nie mogą być roztopione).
Dodaj mąkę i saszetkę drożdży, a następnie dobrze wymieszaj.
Umieść w wysmarowanej masłem formie do ciasta.
Piec przez 50 minut w temperaturze 180°C.
I oto, Twój tort lodowy jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!