Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
1 h 20 m

Zabierz ze sobą te malinowe batoniki z kruszonką na przekąskę. Chrupiące i owocowe, są idealną przekąską przed uprawianiem sportu ;-) Świetny przepis do wykorzystania jako część codziennego gotowania wsadowego, aby pomóc Ci zorganizować przekąski i inne posiłki na następny tydzień ;-) Poniżej przedstawiamy kroki przygotowania przepisu ↓


Składniki

6

Maliny :

Kruszonka :

Szacowany koszt: 5.26 (0.88€/porcja)

Materiały

  • Forma: 22 cm x 20 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania40 min

  • Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C.
    Wymieszać maliny z cukrem, mąką, mąką kukurydzianą i sokiem z cytryny.
  • Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką - Przygotowanie krok 2Wymieszaj płatki owsiane, mąkę, brązowy cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodaj zimne masło, pokrojone na małe kawałki i wymieszaj palcami, aby uzyskać kruszonkę.
  • Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką - Przygotowanie krok 3Wlej połowę masy do natłuszczonej formy. Dobrze docisnąć płaską szklanką. Na wierzch wylać masę malinową.
  • Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką - Przygotowanie krok 4Na koniec dodaj pozostałą kruszonkę na wierzch.
  • Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką - Przygotowanie krok 5Piec w piekarniku przez 40 minut (kruszonka powinna być złotobrązowa).
  • Pyszne, chrupiące ciasto z malinową kruszonką - Przygotowanie krok 6Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed pokrojeniem na kwadraty i podzieleniem się :-)

Obserwacje

Jak rozmrozić maliny?
Umieść maliny na sicie. Zanurz sito w dużej misce z ciepłą i gorącą wodą. Uzupełniaj wodę, gdy będzie zimna, aż do całkowitego rozmrożenia. Dobrze odsączyć przed użyciem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+