Wyjątkowo pyszne ciasto bananowo-czekoladowe!
zagłosuj teraz
Zapraszam na bardzo smaczne i proste ciasto z bananami i czekoladą. Idealne połączenie smaków, które pokochają zarówno młodsi, jak i starsi ;-) Skusiłeś się? Nie zapomnij powiedzieć nam, co myślisz w komentarzach!
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.45Euros€ (0.56€/porcja)
Materiały
- Patelnia
- Forma do ciasta 22x11 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania40 min
- Usunąć skórki z bananów i pokroić je w plasterki. Rozgrzać masło na patelni i smażyć kawałki bananów przez około 6 minut.
- Pod koniec gotowania dodać rum i podpalić. Wyłączyć ogień i pozostawić banany do ostygnięcia.
- Rozpuść masło i czekoladę (w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej).
Wymieszać jajka i cukier. Dodaj banany, wanilię, masło i roztopioną czekoladę i dobrze wymieszaj. Wmieszać mąkę i proszek do pieczenia. - Wlej ciasto do natłuszczonej formy i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.
- Pozostawić do ostygnięcia i wyjąć z formy - gotowe!
Obserwacje
Czekolada:
Czekoladę można również posiekać i dodać do ciasta bez roztapiania jej z masłem :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!