Jabłka księżnej (instrukcje krok po kroku)

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
50 min

Miękkie ziemniaki księżnej są idealnym dodatkiem do wszystkich dań mięsnych i rybnych! Ten prosty przepis łączy ziemniaki i masło, aby uzyskać efekt rozpływający się w ustach. A jeśli zrobisz je samodzielnie, będą smakować jeszcze lepiej ;-) Pomożemy Ci krok po kroku z naszymi instrukcjami przygotowania poniżej ↓

Składniki

4

Materiały

  • Torebka do wyciskania
  • Prasa do puree

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
  • Jabłka Księżnej (instrukcje krok po kroku) - Przygotowanie krok 1Obierz i pokrój ziemniaki, a następnie gotuj we wrzącej wodzie przez około 10 minut.
  • Jabłka Księżnej (instrukcje krok po kroku) - Przygotowanie krok 2Zgnieć ziemniaki na puree, dodając masło.
  • Jabłka Księżnej (instrukcje krok po kroku) - Przygotowanie krok 3Gdy uzyskasz gładkie puree, dodaj sól, pieprz i żółtka. Dobrze wymieszaj.
  • Jabłka Księżnej (instrukcje krok po kroku) - Przygotowanie krok 4Napełnij worek do wyciskania purée, wyposażony w karbowaną końcówkę, i uformuj pommes duchesses na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Jabłka Księżnej (instrukcje krok po kroku) - Przygotowanie krok 5Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C.
  • Jabłka Księżnej (instrukcje krok po kroku) - Przygotowanie krok 6A teraz jabłka księżnej są gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: