Jak zrobić krem maślany?

zagłosuj teraz
Side dish
10 porcji
łatwe
10 min

Na liście niezbędnych kremów do ciast, chcielibyśmy wspomnieć o kremie maślanym! Idealny do ozdabiania dużych tortów, entremetów i innych słodkich smakołyków ;-) Jest łatwy do zrobienia, więc oto nasz przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef, w następujących krokach. Krok po kroku postępuj zgodnie z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami, aby z łatwością odtworzyć ten krem :-)


Składniki

10
Szacowany koszt: 2.39 (0.24€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny lub mikser

Przygotowanie

  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 1Używając robota kuchennego lub miksera elektrycznego, ubij zmiękczone masło.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 2Dodaj połowę cukru pudru i wymieszaj. Dodać pozostały cukier puder i ponownie wymieszać.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 3Dodaj mleko i ekstrakt waniliowy i ubijaj na najwyższych obrotach przez 5 minut.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 4Wszystko, co musisz teraz zrobić, to nałożyć krem maślany na ciastka, aby je uszczelnić i nałożyć trochę wokół ciasta, aby przykleić fondant!

Obserwacje

Po rozprowadzeniu kremu na biszkoptach, należy schłodzić ciasto przez co najmniej 40 minut.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+