Jak zrobić krem maślany?

zagłosuj teraz
Side dish
10 porcji
łatwe
10 min

Na liście niezbędnych kremów do ciast, chcielibyśmy wspomnieć o kremie maślanym! Idealny do ozdabiania dużych tortów, entremetów i innych słodkich smakołyków ;-) Jest łatwy do zrobienia, więc oto nasz przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef, w następujących krokach. Krok po kroku postępuj zgodnie z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami, aby z łatwością odtworzyć ten krem :-)

Składniki

10

Materiały

  • Robot kuchenny lub mikser

Przygotowanie

  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 1Używając robota kuchennego lub miksera elektrycznego, ubij zmiękczone masło.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 2Dodaj połowę cukru pudru i wymieszaj. Dodaj pozostały cukier puder i ponownie wymieszaj.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 3Dodaj mleko i ekstrakt waniliowy, a następnie ubijaj na najwyższych obrotach przez 5 minut.
  • Jak zrobić krem maślany? - Przygotowanie krok 4Wszystko, co musisz teraz zrobić, to nałożyć krem maślany na ciastka, aby je uszczelnić, i nałożyć trochę wokół ciasta, aby przykleić fondant!

Obserwacje

Po rozprowadzeniu kremu na biszkoptach, należy schłodzić ciasto przez co najmniej 40 minut.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: