Jak zrobić krem maślany?
zagłosuj teraz
Na liście niezbędnych kremów do ciast, chcielibyśmy wspomnieć o kremie maślanym! Idealny do ozdabiania dużych tortów, entremetów i innych słodkich smakołyków ;-) Jest łatwy do zrobienia, więc oto nasz przepis, przetestowany i zatwierdzony przez cały zespół Ptitchef, w następujących krokach. Krok po kroku postępuj zgodnie z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami, aby z łatwością odtworzyć ten krem :-)
Składniki
10
Szacowany koszt: 2.39Euros€ (0.24€/porcja)
Materiały
- Robot kuchenny lub mikser
Przygotowanie
- Używając robota kuchennego lub miksera elektrycznego, ubij zmiękczone masło.
- Dodaj połowę cukru pudru i wymieszaj. Dodać pozostały cukier puder i ponownie wymieszać.
- Dodaj mleko i ekstrakt waniliowy i ubijaj na najwyższych obrotach przez 5 minut.
- Wszystko, co musisz teraz zrobić, to nałożyć krem maślany na ciastka, aby je uszczelnić i nałożyć trochę wokół ciasta, aby przykleić fondant!
Obserwacje
Po rozprowadzeniu kremu na biszkoptach, należy schłodzić ciasto przez co najmniej 40 minut.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!