Nareszcie pasta dla miłośników kawy! z czekoladą i orzechami laskowymi

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
30 min

Ta pasta z pewnością pobudzi Twoje kubki smakowe! Posmaruj nim tosta na śniadanie lub przekąskę, a będziesz w siódmym niebie. Szczególną cechą naszej pasty jest dodatek kawy. Odrobina energii, która idealnie komponuje się z orzechami laskowymi i czekoladą.


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.76 (1.19€/porcja)

Materiały

  • papier pergaminowy
  • blender
  • szczelny pojemnik

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania10 min

  • Nareszcie pasta dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umieść orzechy laskowe na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Piecz przez 10 minut.
  • Nareszcie pasta dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 2Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Gdy orzechy laskowe będą zimne, obtoczyć je w dłoniach, aby usunąć skórkę. Rozpuść czekoladę.
  • Nareszcie pasta dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 3Umieść prażone i obrane orzechy laskowe, rozpuszczoną czekoladę, mieloną kawę i sól w rozdrabniaczu i zmiksuj na gładką masę.
  • Nareszcie pasta dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 4Przelać do szczelnego pojemnika i voila, pasta jest gotowa do spożycia!

Obserwacje

Nie zalecamy dodawania cukru do tego przepisu, ponieważ większość czekoladek do ciasta jest już słodzona, ale jeśli nie jest wystarczająco słodka dla Twojego gustu, możesz dodać trochę. Szczypta soli będzie działać jako wzmacniacz smaku, więc dostosuj cukier dopiero po dodaniu soli i spróbowaniu ciasta!



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+