Nareszcie pasta dla miłośników kawy! z czekoladą i orzechami laskowymi
zagłosuj teraz
Ta pasta z pewnością pobudzi Twoje kubki smakowe! Posmaruj nim tosta na śniadanie lub przekąskę, a będziesz w siódmym niebie. Szczególną cechą naszej pasty jest dodatek kawy. Odrobina energii, która idealnie komponuje się z orzechami laskowymi i czekoladą.
Składniki
4
Szacowany koszt: 4.76Euros€ (1.19€/porcja)
Materiały
- papier pergaminowy
- blender
- szczelny pojemnik
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania10 min
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umieść orzechy laskowe na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Piecz przez 10 minut.
- Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Gdy orzechy laskowe będą zimne, obtoczyć je w dłoniach, aby usunąć skórkę. Rozpuść czekoladę.
- Umieść prażone i obrane orzechy laskowe, rozpuszczoną czekoladę, mieloną kawę i sól w rozdrabniaczu i zmiksuj na gładką masę.
- Przelać do szczelnego pojemnika i voila, pasta jest gotowa do spożycia!
Obserwacje
Nie zalecamy dodawania cukru do tego przepisu, ponieważ większość czekoladek do ciasta jest już słodzona, ale jeśli nie jest wystarczająco słodka dla Twojego gustu, możesz dodać trochę. Szczypta soli będzie działać jako wzmacniacz smaku, więc dostosuj cukier dopiero po dodaniu soli i spróbowaniu ciasta!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!