W końcu pasta do smarowania dla miłośników kawy! z czekoladą i orzechami laskowymi

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
30 min

Przyjaciele smakosze, ta pasta do smarowania z pewnością zachwyci Wasze kubki smakowe! Można ją rozsmarować na toście na śniadanie lub podczas podwieczorku, a zapewniamy, że będziecie w siódmym niebie. Szczególną cechą naszej pasty do smarowania jest dodatek kawy. Odrobina energii, która idealnie komponuje się z orzechami laskowymi i czekoladą.

Składniki

4

Materiały

  • papier pergaminowy
  • blender
  • szczelny pojemnik

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania10 min
  • W końcu pasta do smarowania dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umieść orzechy laskowe na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz przez 10 minut.
  • W końcu pasta do smarowania dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 2Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Gdy orzechy laskowe będą zimne, obtocz je w dłoniach, aby usunąć skórkę. Rozpuść czekoladę.
  • W końcu pasta do smarowania dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 3Umieść prażone i obrane orzechy laskowe, rozpuszczoną czekoladę, mieloną kawę i sól w rozdrabniaczu i zmiksuj na gładką masę.
  • W końcu pasta do smarowania dla miłośników kawy! Z czekoladą i orzechami laskowymi - Przygotowanie krok 4Przelej do szczelnego pojemnika i voilà, pasta jest gotowa do spożycia!

Obserwacje

Nie zalecamy dodawania cukru do tego przepisu, ponieważ większość czekoladek do ciasta jest już słodzona, ale jeśli nie jest wystarczająco słodka dla Twojego gustu, możesz dodać trochę. Szczypta soli będzie działać jako wzmacniacz smaku, więc dostosuj cukier dopiero po dodaniu soli i spróbowaniu ciasta!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: