Ciasto francuskie z łososiem i musztardą

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
50 min

Używając ciasta francuskiego i wybranego nadzienia, możesz stworzyć piękny, chrupiący przepis, który pokochają Twoi goście! Jeśli szukasz oryginalności, zaprezentuj go w kształcie wieńca i masz zwycięzcę!


Składniki

4
Szacowany koszt: 7.46 (1.87€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min

  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 1Obierz cebulę i ząbek czosnku i drobno posiekaj.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 2Pokrój łososia w kostkę.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 3Umieść cebulę i czosnek na patelni i smaż na oleju na złoty kolor.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 4Następnie dodać łososia, sól i pieprz.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 5W połowie gotowania łososia pokroić łopatką na płatki. Wymieszać i gotować przez kolejne 5 minut.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 6Zdjąć mieszaninę z ognia i umieścić w misce.
    Dodać oliwki, startą mozzarellę i pełnoziarnistą musztardę.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 7Pokrój ciasto francuskie na równe trójkąty.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 8Umieść arkusz papieru do pieczenia na blasze do pieczenia.
    Na środku umieścić miskę i ułożyć wokół niej trójkąty z ciasta francuskiego.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 9Zdejmij miskę i wypełnij ciasto mieszanką z góry.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 10Zamknąć ciastem.
    Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem.
    Dodać kilka ziół prowansalskich lub innych (opcjonalnie) + mozzarellę.
  • Ciasto francuskie z łososiem i musztardą - Przygotowanie krok 11Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C, aż wierzch będzie złotobrązowy.

    I gotowe!


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+