Ciasto francuskie z łososiem i musztardą
zagłosuj teraz
Używając ciasta francuskiego i wybranego nadzienia, możesz stworzyć piękny, chrupiący przepis, który pokochają Twoi goście! Jeśli szukasz oryginalności, zaprezentuj go w kształcie wieńca i masz zwycięzcę!
Składniki
4
Szacowany koszt: 7.46Euros€ (1.87€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania20 min
- Obierz cebulę i ząbek czosnku i drobno posiekaj.
- Pokrój łososia w kostkę.
- Umieść cebulę i czosnek na patelni i smaż na oleju na złoty kolor.
- Następnie dodać łososia, sól i pieprz.
- W połowie gotowania łososia pokroić łopatką na płatki. Wymieszać i gotować przez kolejne 5 minut.
- Zdjąć mieszaninę z ognia i umieścić w misce.
Dodać oliwki, startą mozzarellę i pełnoziarnistą musztardę. - Pokrój ciasto francuskie na równe trójkąty.
- Umieść arkusz papieru do pieczenia na blasze do pieczenia.
Na środku umieścić miskę i ułożyć wokół niej trójkąty z ciasta francuskiego. - Zdejmij miskę i wypełnij ciasto mieszanką z góry.
- Zamknąć ciastem.
Posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem.
Dodać kilka ziół prowansalskich lub innych (opcjonalnie) + mozzarellę. - Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C, aż wierzch będzie złotobrązowy.
I gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!