Ciasto francuskie z camembertem, szynką i cebulą

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
35 min

Chrupiący camembert zawinięty w ciasto francuskie! Połącz z szynką i cebulą, aby uzyskać jeszcze więcej smaku. Łatwy i przyjemny przepis, idealny na chłodne jesienno-zimowe dni :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.52 (0.59€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Dodatki: w zależności od upodobań, do ciasta francuskiego można dodać dowolną inną potrawę, pod warunkiem, że jest na tyle mała, że spokojnie zmieści się pod ciastem francuskim. Aromatyczne zioła są również mile widziane, podobnie jak miód w wersji słodko-pikantnej ;-)
Serwowanie: Kiedy camembert wyjdzie z piekarnika, kuszące jest, aby go pokroić i zjeść od razu. Nie wahaj się jednak odczekać od 5 do 10 minut, aż camembert ostygnie, w przeciwnym razie może rozpłynąć się po całym naczyniu!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+