Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą
zagłosuj teraz
Chrupiący camembert zawinięty w ciasto francuskie! Połącz z szynką i cebulą, aby uzyskać jeszcze więcej smaku. Łatwy i przyjemny przepis, idealny na chłodne jesienno-zimowe dni :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.52Euros€ (0.59€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Rozwiń ciasto francuskie. Przekroić camembert na pół (poziomo) i umieścić jedną połówkę na środku ciasta.
- Połóż plaster szynki peklowanej na połówce camemberta wraz z cebulą, uprzednio pokrojoną i ugotowaną.
- Zamknij camembert i pokrój ciasto francuskie na 8 kawałków. Złożyć ciasto francuskie nad camembertem, zachodząc na siebie każdy kawałek, aby zapewnić ładne wykończenie. Posmarować ubitym jajkiem.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 190°C.
- Ciasto francuskie Camembert jest już gotowe!
Obserwacje
Dodatki: w zależności od upodobań, do ciasta francuskiego można dodać dowolną inną potrawę, pod warunkiem, że jest na tyle mała, że spokojnie zmieści się pod ciastem francuskim. Aromatyczne zioła są również mile widziane, podobnie jak miód w wersji słodko-pikantnej ;-)
Serwowanie: Kiedy camembert wyjdzie z piekarnika, kuszące jest, aby go pokroić i zjeść od razu. Nie wahaj się jednak odczekać od 5 do 10 minut, aż camembert ostygnie, w przeciwnym razie może rozpłynąć się po całym naczyniu!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!