Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
35 min

Chrupiący camembert zawinięty w ciasto francuskie! Połącz z szynką i cebulą, aby uzyskać jeszcze więcej smaku. Łatwy i przyjemny przepis, idealny na chłodne jesienno-zimowe dni :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.52 (0.59€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min

  • Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Przekroić camembert na pół (poziomo) i umieścić jedną połówkę na środku ciasta.
  • Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą - Przygotowanie krok 2Połóż plaster szynki peklowanej na połówce camemberta wraz z cebulą, uprzednio pokrojoną i ugotowaną.
  • Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą - Przygotowanie krok 3Zamknij camembert i pokrój ciasto francuskie na 8 kawałków. Złożyć ciasto francuskie nad camembertem, zachodząc na siebie każdy kawałek, aby zapewnić ładne wykończenie. Posmarować ubitym jajkiem.
  • Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą - Przygotowanie krok 4Piec przez 20 minut w temperaturze 190°C.
  • Camembert w cieście francuskim z szynką i cebulą - Przygotowanie krok 5Ciasto francuskie Camembert jest już gotowe!

Obserwacje

Dodatki: w zależności od upodobań, do ciasta francuskiego można dodać dowolną inną potrawę, pod warunkiem, że jest na tyle mała, że spokojnie zmieści się pod ciastem francuskim. Aromatyczne zioła są również mile widziane, podobnie jak miód w wersji słodko-pikantnej ;-)
Serwowanie: Kiedy camembert wyjdzie z piekarnika, kuszące jest, aby go pokroić i zjeść od razu. Nie wahaj się jednak odczekać od 5 do 10 minut, aż camembert ostygnie, w przeciwnym razie może rozpłynąć się po całym naczyniu!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+