Ciasto francuskie z pesto - przepis na chrupiące słońce
zagłosuj teraz
Zachwyć się chrupiącym słońcem jako aperitif! Aromatyzowane sosem pesto, zakochasz się w tym super łatwym do wykonania przepisie. Co więcej, nie potrzebujesz 15 różnych składników. Wystarczą 4! Postępuj krok po kroku z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami! W ten sposób nie przegapisz żadnego z naszych sekretów składania ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.01Euros€ (0.38€/porcja)
Materiały
- szklanka, blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Podobne przepisy
Ciasto francuskie krok po kroku - przepis na idealne ciasto
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Rozwiń pierwsze ciasto francuskie i rozprowadź sos pesto na całej powierzchni.
Rozwiń drugie ciasto francuskie i przykryj nim pierwsze.
Umieść szklankę na środku.Za pomocą noża pokrój ciasto na 28 kawałków od podstawy szklanki do jej końców.
Skręć 28 kawałków. Zawsze skręcaj w tym samym kierunku i delikatnie, aby nie rozerwać ciasta blisko szklanki. Wyjmij szklankę.Posmaruj słońce roztrzepanym jajkiem, a następnie posyp ziarnami sezamu. Umieść słońce na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe! Twoje słońce jest gotowe do dzielenia się i pożerania!
Obserwacje
Upewnij się, że ciasto francuskie jest dobrze schłodzone przed pieczeniem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!