Ciasto francuskie z pesto

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
35 min

Chrupiące słoneczko jako aperitif! Aromatyzowane sosem pesto, zakochasz się w tym super łatwym do wykonania przepisie. Co więcej, nie potrzebujesz 15 różnych składników. Wystarczą 4! Postępuj krok po kroku z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami! W ten sposób nie przegapisz żadnego z naszych sekretów składania ;-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.01 (0.38€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
  • Ciasto francuskie z pesto - Przygotowanie krok 1Rozwiń pierwsze ciasto francuskie i rozprowadź sos pesto na całej powierzchni.
  • Ciasto francuskie z pesto - Przygotowanie krok 2Rozwinąć drugie ciasto francuskie i przykryć nim pierwsze.
    Umieść szklankę na środku.
  • Ciasto francuskie z pesto - Przygotowanie krok 3Za pomocą noża pokrój ciasto na 28 kawałków od podstawy szklanki do jej końców.
    Skręć 28 kawałków. Zawsze skręcaj w tym samym kierunku i delikatnie, aby nie rozerwać ciasta blisko szklanki. Wyjmij szklankę.
  • Ciasto francuskie z pesto - Przygotowanie krok 4Posmaruj podeszwę roztrzepanym jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Umieść podeszwę na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
  • Ciasto francuskie z pesto - Przygotowanie krok 5I gotowe! Twoje słońce jest gotowe do dzielenia się i pożerania!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+