Ciasto francuskie z pesto
zagłosuj teraz
Chrupiące słoneczko jako aperitif! Aromatyzowane sosem pesto, zakochasz się w tym super łatwym do wykonania przepisie. Co więcej, nie potrzebujesz 15 różnych składników. Wystarczą 4! Postępuj krok po kroku z naszymi pisemnymi wyjaśnieniami i zdjęciami! W ten sposób nie przegapisz żadnego z naszych sekretów składania ;-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 3.01Euros€ (0.38€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Rozwiń pierwsze ciasto francuskie i rozprowadź sos pesto na całej powierzchni.
- Rozwinąć drugie ciasto francuskie i przykryć nim pierwsze.
Umieść szklankę na środku. - Za pomocą noża pokrój ciasto na 28 kawałków od podstawy szklanki do jej końców.
Skręć 28 kawałków. Zawsze skręcaj w tym samym kierunku i delikatnie, aby nie rozerwać ciasta blisko szklanki. Wyjmij szklankę. - Posmaruj podeszwę roztrzepanym jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Umieść podeszwę na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.
- I gotowe! Twoje słońce jest gotowe do dzielenia się i pożerania!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!