Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
50 min

Jeśli szukasz łatwego, puszystego przepisu, który możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek jesteś (na aperitif, piknik...), ciasto jest oczywistym wyborem! Tutaj zdecydowaliśmy się zrobić pikantną wersję, dodając czarne oliwki i ser feta. To gwarantowane wegetariańskie przygotowanie można pokroić w plastry lub małe kwadraty, aby każdy mógł je zjeść na aperitif! Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami, aby przygotować nasze wyjątkowo wilgotne i pachnące ciasto z naszym przepisem + wideo


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.39 (0.57€/porcja)

Materiały

  • Forma do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min

  • Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą - Przygotowanie krok 1Ubij jajka w misce. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać mleko, a następnie oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.
  • Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą - Przygotowanie krok 2Dodaj paprykę, a następnie fetę i oliwki i wymieszaj, aby dobrze połączyć nadzienie.
  • Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą - Przygotowanie krok 3Wysmarować masłem formę do ciasta i wlać masę. Wstawić do piekarnika na 40 do 45 minut w temperaturze 180°C (sprawdzić, czy ciasto jest upieczone!).
  • Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą - Przygotowanie krok 4A teraz ciasto z oliwkami i fetą jest gotowe!

Obserwacje

Unikaj dodawania soli do mieszanki: czarne oliwki i ser feta są już dość słone.

Dekorację można zastąpić dowolną inną.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+