Ciasto z czarnymi oliwkami i fetą
zagłosuj teraz
Jeśli szukasz łatwego, puszystego przepisu, który możesz zabrać ze sobą gdziekolwiek jesteś (na aperitif, piknik...), ciasto jest oczywistym wyborem! Tutaj zdecydowaliśmy się zrobić pikantną wersję, dodając czarne oliwki i ser feta. To gwarantowane wegetariańskie przygotowanie można pokroić w plastry lub małe kwadraty, aby każdy mógł je zjeść na aperitif! Krok po kroku, postępuj zgodnie z krokami, aby przygotować nasze wyjątkowo wilgotne i pachnące ciasto z naszym przepisem + wideo
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.39Euros€ (0.57€/porcja)
Materiały
- Forma do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania40 min
- Ubij jajka w misce. Przesiać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. Stopniowo dodawać mleko, a następnie oliwę z oliwek i dobrze wymieszać.
- Dodaj paprykę, a następnie fetę i oliwki i wymieszaj, aby dobrze połączyć nadzienie.
- Wysmarować masłem formę do ciasta i wlać masę. Wstawić do piekarnika na 40 do 45 minut w temperaturze 180°C (sprawdzić, czy ciasto jest upieczone!).
- A teraz ciasto z oliwkami i fetą jest gotowe!
Obserwacje
Unikaj dodawania soli do mieszanki: czarne oliwki i ser feta są już dość słone.
Dekorację można zastąpić dowolną inną.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!